Alle Bachs Brandenburg-koncerter på én eftermiddag

Concerto Copenhagen med Lars Ulrik Mortensen

bach_brandenburg_credit_christoffer_askman Lars Ulrik Mortensen dirigerer Concerto Copenhagen

Bachs Brandenburg-koncerter er så umådeligt kendte og så elskede, at man let kommer til at tage alting for givet; farverne, virtuositeten, vekselspillet, den sprudlende livsglæde og den dybe alvor. Men hører man dem alle under ét, kommer den utrolige variationsrigdom i fokus, og der er altid noget nyt, opløftende eller forunderligt at opdage. Både stiludtryk og instrumentbrug er uhyre vekslende, og dette stiller krav om sand virtuositet hos musikerne. Derfor hører en opførelse af alle seks koncerter på én eftermiddag til sjældenhederne.

Concerto Copenhagens indspilning af Brandenburg-koncerterne, der udkom sidste år, er blevet rosende modtaget overalt. Magasinet Klassisk opsummerer det: »[...] alt hvad hjertet kan begære: jordbundethed og himmelsk stræben, enkelhed og spidsfindighed, ro og uforudsigelighed. Sikke en rigdom!«

Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende barokorkester samt til et af de mest spændende og innovative i verden. 

Siden 1999 har den internationalt anerkendte cembalist og kammermusiker Lars Ulrik Mortensen været tilknyttet som orkestrets kunstneriske leder. Mødet mellem Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen har ført til en rig kunstnerisk og musikalsk rejse, som er blevet fulgt med begejstring af publikum og kritikere verden over.

Concerto Copenhagen nærmer sig sit 30-årsjubilæum og fortsætter utrætteligt udforskningen af tidlig musik med et repertoire af velkendt europæisk musik og mindre kendte værker af skandinavisk oprindelse. 

Lørdag d. 28. september 2019 – Dronningesalen kl. 16
Medvirkende: Concerto Copenhagen under ledelse af Lars Ulrik Mortensen