Daniel Hope fejrer romantikkens mestre

Daniel-Hope-violinist-014
Daniel Hope, Foto: Harald Hoffmann

Topsolister i Diamanten

To af tidens skarpe kammermusikere åbner Den Sorte Diamants koncert-sæson 19/20 med en hyldestkoncert til romantikkens helt store violinist, Joseph Joachim

Musikken er af Brahms, Mendelssohn, Schumann, Grieg - alle komponister, der på et tidspunkt i deres liv har været i kontakt med Joachim, nogle sågar skrevet musik dedikeret til ham. Joachim var Felix Mendelssohns protegé og havde sin London-debut som 13-årig med Mendelssohn som dirigent i 1844. Til koncerten kan publikum høre Hope og Knauers arrangementer af to Mendelssohn-lieder for violin og klaver. 

Johannes Brahms var nok den komponist, Joachim havde den største indflydelse på. De traf hinanden første gang, da Brahms var 20 år og Joachim 22 år. Mødet udviklede sig til et stærkt, livslangt venskab mellem de to, og Joachim lærte Brahms meget om violinens teknik og muligheder. Brahms blev inspireret af sin gode vens virtuositet og indsigt, bl.a. er violin-sonate nr. 1 i G dur, som man kan høre denne aften, skrevet til Joachim. 

Daniel Hope er britisk koncertviolinist. Han hyldes ofte for både sin musikalske alsidighed og sin dedikation til humanitært arbejde gennem musikken. The London Observer kaldte Hope ”the most exciting British string player since Jacqueline du Pré”. Sebastian Knauer er tysk pianist med hovedsæde i Hamborg. Han er særligt involveret i kammermusik både som musiker og som kreativ kraft bag flere forskellige internationale festivaler. 

Den Sorte Diamants koncertrække 19/20 byder bl.a. på en kammermusikkonkurrence, en minifestival med det moderne Mellemøstens musik og ikke mindst, allerede den 13. september, en særlig koncert, hvor 30-året for Murens fald markeres med Torben Steno er vært. 

Tirsdag d. 10. september 2019 – Dronningesalen kl. 20
Medvirkende: Daniel Hope, violin · Sebastian Knauer, klaver