Jazzfest i Dronningesalen

Copenhagen Jazz Festival 2019 med Carsten Dahl, Morten Ramsbøl, Kalaha og Bill Laswell

lasswell kalaha foto FlemmingBoJensen PR fotoBill Laswell og den danske gruppe Kalaha
 

10/7 Carsten Dahl og The Solo Songs of Keith Jarrett

Når Carsten Dahl under sommerens jazzfestival tager livtag med Keith Jarrett, bliver det med udgangspunkt i de uslebne diamanter, der siden den verdensberømte Køln-koncert fra 1975 er dukket op i Jarretts bevidsthedsstrømmende improvisationer – små melodier og fragmenterede temaer, der glimtvis opstår og forsvinder igen. Målet er at udkrystallisere de melodiske fragmenter gennem Carsten Dahls helt egen tilgang til improvisation og komposition. Dahl har til lejligheden samlet et stærkt hold bestående af blandt andre Palle Mikkelborg, Fredrik Lundin, Stefan Pasborg, Nils Bo Davidsen, og en strygersektion fra Ensemble Midtvests strygere. 

11/7 Morten Ramsbøl mellem jazz og strygekvartet
Den danske komponist og bassists nyeste komposition True North hylder den nordiske tone, er fuld af kontraster og har en flot sammensætning af klang og rytme. Ramsbøls inspiration til True North kom, da han i sommeren 2017 kom hjem til Danmark fra sit professorat Universitetet i Graz. Gensynet med Danmark inspirerede ham til at skrive ny nordisk-inspireret musik for sine favorit-jazzmusikere med strygekvartet. Musikken rummer alt fra let, intim og meditativ musik til Sonny Rollins-lignende caribiske klange samt New Orleans-inspirerede samspil. Med sig har Morten Ramsbøl: Julian Argüelles, saxofoner. Jacob Karlzon, piano. Reini Schmölzer,trommer m.m. og Igmar Jenner strygekvartet. 

12/7 Stjernemusiker Bill Laswell og den danske gruppe Kalaha
Bill Laswell, den visionære bassist-producer, har i mere end tre årtier stået som en profileret og uendeligt kreativ kraft i tidens musik. Han har sat sit producer-aftryk på omkring 3.000 indspilninger med artister som Mick Jagger, Yoko Ono, Iggy Pop, Laurie Anderson, Brian Eno, Bootsy Collins, Nine Inch Nails, Motorhead, Peter Gabriel, Blur, The Ramones, Sting, The Last Poets, Afrika Bambaataa, Julian Schnabel, Whitney Houston, Manu Dibango, Fela Kuti og ikke mindst Herbie Hancock. Som bassist har Laswell sat sit markante præg på både egne og andres projekter, og her er han i selskab med danske Kalaha.

Information skrev den 31. maj om Kalahas seneste plade: ”Kalaha skaber en festlig mosaik af det bedste fra alle verdner” – og det er gruppens genre-overskridende cocktail af skæve indfald, løssluppen energi og virtuose instrumentale indslag et sted mellem vestafrikansk funk og techno-rave, der er festens holdepunkt. Kalahas medlemmer tæller ingen bassist, så da Det Kgl. Bibliotek skulle finde en partner, Kalaha kunne spille og lege med, var det oplagt at finde netop en sådan. I øvrigt er Kalaha på koncerten forstærket af multiinstrumentalisten Gustav Ljunggren.

 
Onsdag 10. juli 2019 – Dronningesalen kl. 20.00
Carsten Dahl og The Solo Songs of Keith Jarrett

                                            – 

Torsdag 11. juli 2019 – Dronningesalen kl. 20.00
Morten Ramsbøl mellem jazz og strygekvartet 

                                            – 

Fredag 12. juli 2019 – Dronningesalen kl. 20.00
Stjernemusiker Bill Laswell og den danske gruppe Kalaha