Nobelpris-vinder Mario Vargas Llosa i samtale med Carsten Jensen

Imponerende og engageret forfatterskab om magt og samfund:

190606 LIve i Bibliotekshaven Muligheden 3
 

Peruvianske Mario Vargas Llosa regnes for en af sin generations vigtigste romanforfattere, og i 2010 modtog han Nobelprisen i litteratur. Han er på International Forfatterscene i Den Sorte Diamant i samtale med forfatter Carsten Jensen

Sideløbende med sit store og vitale forfatterskab har Vargas Llosa markeret sig som samfundskommentator (på den liberale centrum-højre-fløj), og han fremstår alt i alt som en af Sydamerikas mest markante stemmer. 

Allerede med La ciudad y los perros (1962, da. Byen og hundene, 1967) påbegyndte han sin aldrig aftagende kritik af volden i de latinamerikanske samfund. Et tema, som måske kulminerede med La fiesta del Chivo (2000, da. Bukkens fest, 2005) om Rafael Trujillos 30 års diktatur i Den Dominikanske Republik. I det hele taget har Sydamerikas store samfundskonflikter som vold, oprør, terror og korruption altid spillet en central rolle i hans litteratur. Da han i 2010 blev tildelt Nobelprisen, blev hans ’kortlægning af magtens strukturer og hans prægnante beskrivelser af individets modstand, oprør og nederlag’ fremhævet i begrundelsen. 

I forbindelse med besøget i Danmark, den 17. juni i Den Sorte Diamant, udgiver forlaget Klim romanen Vejen til paradis (El paraíso en la otra esquina) om kvindesagsforkæmperen Flora Tristán og hendes barnebarn maleren Paul Gauguin.

Mandag 17. juni kl. 20 -KØB BILLET
Dronningesalen
International Forfatterscene:
Mario Vargas Llosa (PE) i samtale med Carsten Jensen