Årets Bedste Bogarbejde 2019

Aarets_Pressefoto_2018_foto_Jonas Pryner Andersen

Jubelår for dansk bogdesign

2019 slår alle rekorder: Der er sendt flere bøger til bedømmelse end nogensinde til bedømmelsesudvalget for Årets Bedste Bogarbejde.

I udstillingen Årets Bedste Bogarbejde 2019 præsenterer Forening for Boghaandværk de bedste bud på dansk bogdesign lige nu. Årets indsendere omfatter såvel bogbranchens giganter som den kreative underskov af mikroforlag, der breder sig lige nu. Sammen med den traditionsrige udstilling i Den Sorte Diamant af fremragende moderne dansk bogdesign vises spændende og innovative unika og håndindbundne bøger, i år suppleret med særudstillingen Nordiske Bogbind med en pragtopvisning af nutidig nordisk bogkunst.

Der blev indsendt over 250 bøger til bedømmelse i marts, bl.a. Krystalspejlet – Maldorors Melankolske Rejse, Forlag: Vandkunsten (illustration ovenfor).

"Dansk bogdesign oplever et kreativt boost i disse år," siger Christian Kaaber, formand for Komitéen for Årets Bedste Bogarbejde, "og det er både små og store foretagender, der står bag det udvalg, der indgår i udstillingen, og som vi præsenterer – og motiverer – i udstillingens katalog".

12. juni kl. 17 til 14. august
Kirkebybroen
Årets Bedste Bogarbejde 2019
Gratis adgang i bibliotekets åbningstid, kataloget uddeles gratis til udstillingens gæster.

Åbningen foregår onsdag den 12. juni 2019 kl. 17 i Dronningesalen på Det Kgl. Bibliotek. I forbindelse med åbningen uddeles Den Danske Bogdesignpris og årets hæderspriser.