Litteratur og musik i skøn og grøn oase

190606 LIve i Bibliotekshaven Muligheden 3

Bibliotekshaven LIVE med Kierkegaard-temaer 

Bag Den Sorte Diamant ligger den historiske Bibliotekshave – smukt indrammet af Krigsmuseet (tidligere Tøjhusmuseet), Rigsarkivet og Det Kgl. Biblioteks gamle bygning. Christianborg troner majestætisk i baggrunden. En by-scenografi, som på den mest udsøgte måde indbyder til at blive anvendt. Det sker med sommerscenen Bibliotekshaven LIVE, som i juni måned åbner dette hemmelighedsfulde byrum op med musik, litteratur og poesi og skaber grobund for både fordybelse og tankeflugt. 

Temaerne for de tre arrangementer er Muligheden, Forførelsen og Gentagelsen, inspireret af filosoffen Søren Kierkegaards omfattende værk. Kierkegaard er selv allestedsnærværende ved arrangementet, både i Bibliotekshaven, hvor han i form af Louis Hasselriis’ statue sidder og skuer ud over de smukke omgivelser, og i biblioteksbygningerne bag ved haven, der huser den enestående Kierkegaard-samling. 

Hvert af de tre arrangementer indledes af en kort Kierkegaard-passus, der på brillant vis forener poetisk sprogpragt og filosofisk tyngde, præsenteret af henholdsvis Lotte Andersen, Sonja Richter og Karen-Lise Mynster. Til det første arrangement d. 6. juni giver førstnævnte krop og liv til bl.a. følgende fanfare til Muligheden:
’Skulde jeg ønske mig Noget, da vilde jeg ikke ønske mig Rigdom eller Magt, men Mulighedens Lidenskab, det Øie, der overalt evigt ungt, evigt brændende seer Muligheden. Nydelsen skuffer, Muligheden ikke. Og hvilken Viin er saa skummende, hvilken saa duftende, hvilken saa berusende!’ 

Alle medvirkende d. 6. juni har forholdt sig til Muligheden som begreb, og alle vil præsentere deres bidrag i lyset af Kierkegaards poetiske og sanselige tekst. 

Lotte Andersen vil bringe uddrag fra kunstnerparret Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens dramatiske brevsamling til live. Mens både

Thomas Boberg og Kaspar Colling Nielsen vil benytte den fornemme scene til at give prøver på helt nye tekster. 

Det hele sker i en musikalsk ramme, der skabes af sanger Erann DD og guitarist Jacob Gurevitsch. Med nogle af de numre, der kendetegner Erann DDs positive, følsomme og funky soul-stil, vil de slå tonen an for arrangementet og fuldende indtrykket af den stemningsfulde have. 

Der vil være mulighed for at nyde et glas vin eller en kop kaffe. Arrangementerne er gratis

Torsdag 6. juni kl. 17
Bibliotekshaven
Bibliotekshaven LIVE (1:3)
Lotte Andersen, Erann DD, Kaspar Colling Nielsen, Thomas Boberg og Jacob Gurevitsch 

Onsdag 12. juni kl. 17
Bibliotekshaven
Bibliotekshaven LIVE (2:3)
Theis Ørntoft, Nana Jacobi, Sonja Richter, Søren Møller og Niels Barfoed 

Onsdag 19. juni 2019 kl. 17
Bibliotekshaven
Bibliotekshaven LIVE (3:3)
Josefine Klougart, Karen-Lise Mynster, Fredrik Gunnarson og Paolo Russo