Film: Elena Ferrante, stjerneforfatter og forfattergåde

Den mystiske italienske forfatters ombejlede litteratur belyst fra mange vinkler

Mario Vargas Llosa2_foto_Ximena Garrigues og Sergio Moya

Stillfoto fra Ferrante Fever

Gennem oplæsninger og interviews med kritikere, instruktører, boghandlere, redaktører og forfattere, bl.a. Jonathan Franzen, forsøger dokumentarfilm Ferante Fever, i Dronningesalen 20. marts, at komme tæt på forfatterfænomenet Elena Ferrante. 

Som en af Time Magazine’s '100 mest indflydelsesrige personer i verden' kan den italienske forfatter i sandhed regnes som et kulturelt ikon.

På trods af sin massive succes har hun dog valgt at holde sin sande identitet hemmelig. 

Dokumentarfilmen Ferrante Fever udforsker fra mange vinkler forfatterens litteratur samt hendes valg om at holde sig anonym, hvilket har været genstand for meget debat igennem tiden.

Der vil efter filmfremvisningen være en live talk mellem lektor Pia Schwarz Lausten og forlagsredaktør Line Miller.
Førstnævnte er lektor i italiensk litteratur ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet og har udgivet artikler og holder foredrag om Ferrante. Sidstnævnte er redaktionschef på Hr. Ferdinand og C&K Forlag samt Elena Ferrantes danske redaktør.
Moderator: Litteratur og film-kritiker Kim Skotte

Elena Ferrante debuterede med romanen Besværende kærlighed i 1992. Herefter udgav hun romanerne Forladte dage og Dukken der blev væk. Hun har fået et internationalt gennembrud med romankvartetten om to piger fra Napoli, Elena og Lila, som man følger gennem 50 år: Min geniale veninde, 2014, Historien om et nyt navn, 2015, Dem der flygter og dem der bliver, 2015 og Det forsvundne barn, 2016.

I foråret 2018 udkommer Frantumaglia (Splintring), der er en samling af breve og interviews med Ferrante. 

Onsdag 20. marts kl. 19
Dronningesalen
Dokumentarfilmen Ferrante fever med efterfølgende talk - KØB BILLET
I samarbejde med filmfestivalen CPH:DOX