Morten Pape: opvækst i ghettoen

Som jeg husker det: Erindringslitteratur af markante danskere

Mario Vargas Llosa2_foto_Ximena Garrigues og Sergio Moya
 
 
 
 
  Morten Pape. Foto: Rasmus Lind

Som jeg husker det hedder Det Kgl. Biblioteks samtalerække i foråret 2019. Der er en lille tvivl i titlens udtryk: Hvorfor husker jeg netop dette og ikke noget andet? Hvordan husker andre forløbet af de samme begivenheder?

Det er disse spørgsmål, der vil være i spil, når Morten Pape, Ritt Bjerregaard, Uffe Ellemann-Jensen og Sara Omar med hver sin samtalepartner vil udforske deres egen udlægning af et stykke levet liv.

Erindringslitteratur og autofiktion blomstrer i disse år. Måske fordi et livsforløb altid kan vendes og drejes og genfortælles på endeløse måder. Og de fire medvirkende i Som jeg husker det har da også hver sin tilgang til erindringsprojektet.

Morten Pape fik i 2015 et massivt gennembrud med debutromanen Planen, som skildrer hans opvækst i ghettoen Urbanplanen på Amager. I 2018 udgav han den anmelderroste Guds Bedste Børn, der kredser om unge mennesker på kanten af samfundet med udgangspunkt det meget omtalte drab i Holmbladskvarteret.

Morten Pape vil med udgangspunkt i sine romaner tale om opvæksten som etnisk dansker i ghettoen, om fremmedhad, kulturelle sammenstød og den frustration og vrede, der kommer til udtryk pga. manglende forståelse på tværs af kulturer.

På scenen i Dronningesalen vil Pape være samtale med Iben Maria Zeuthen - journalist og tidligere radiovært på programmet Det Næste Kapitel på Radio24Syv.

Morten Pape er født i 1986. Han er uddannet manuskriptforfatter fra den alternative filmskole Super16, og ud over sine to romaner har han blandt andet skrevet manuskript til DR-serien Liberty. 

Mandag 25. februar kl. 20
Dronningesalen
Som jeg husker det (1:4):
Morten Pape i samtale med Iben Maria Zeuthen - KØB BILLET 

Øvrige arrangementer i serien
Tirsdag 2. april kl. 20
Dronningesalen
Som jeg husker det (2:4):
Ritt Bjerregaard i samtale med Hanne-Vibeke Holst - KØB BILLET

 

Onsdag 18. september kl. 20
Dronningesalen
Som jeg husker det (3:4):
Uffe Ellemann-Jensen i samtale med Lykke Friis - KØB BILLET

 

Mandag 4. november kl. 20
Dronningesalen
Som jeg husker det (4:4):
Sara Omar (samtalepartener offentliggøres senere) - KØB BILLET