Vinterjazz: Bigbands i Diamanten

Solister: EGBERTO GISMONTI, PALLE MIKKELBORG OG JACOB BUCHANAN

Skipperphotography-1Blood Sweat Drum + Bass. Foto; Simon Skipper

Mysteries of Amazonas: Den brasilianske musiktroldmand Egberto Gismonti og den danske saxofonist og komponist Lars Møller og The Orchestra i et enestående musikalsk møde. Musikken er komponeret og arrangeret i løbende dialog mellem Møller og Gismonti, og den forener elementer af europæisk kompositionsmusik med de musikalske og kulturelle bidrag fra den bredt sammensatte immigrantskare, der er kommet til Brasilien gennem tiderne, og som har skabt landets enestående sprudlende musikkultur. 

Per Carsten: Palle Mikkelbog (trompet), Henrik Brendstrup (cello) og bigbandet Blood Sweat Drum + Bass m.fl. fortolker musikeren og komponisten Per Carstens musik. Per Carstens sidste ønske var at få sin musik udgivet og opført. Nu har bigbandet Blood Sweat Drum + Bass under ledelse af Jens Christian ”Chappe” Jensen gjort det muligt at høre denne aldrig før udgivne musik fra en markant skikkelse i dansk musikliv. Gennem sin karriere bevægede Per Carsten sig inden for flere genrer -  fra 1950´er-postbob over bigband-musik, pop, rock, funk, vokaljazz, bambusfløjte, balinesisk musik og til en såkaldt klassisk cello-suite. 

Songs to the Green Land: Et nyt værk om grønlandske fortællinger for kor og jazzorkester, komponeret af Helge Norbakken (NO) og Jakob Buchanan (DK). En musikalsk skildring af længsel, afsavn og drømme hos det grønlandske folk. Værket er blevet til på baggrund af en række personlige samtaler med grønlændere i Danmark og Grønland om bl.a. barndom, natur, familie og venner.
Resultatet er et storslået, poetisk værk, som kombinerer Norbakkens og Buchanans nordiske, lyriske tone med elementer af grønlandsk tromme- og kormusik samt mere åbne musikalske forløb. Koncerten byder på et line-up, hvor Aarhus Jazz Orchestra og de to komponister ledsages af de grønlandske kor Aavaat og Aningaaq samt de to gæstesolister Jonas Westergaard (bas) og Simon Toldam (keyboards). 

Dansk Folkemindesamling: Arkivar Lene Halskov Hansen fra Det Kgl. Bibliotek vil inden koncerten fortælle om Dansk Folkemindesamlings arkiver, hvorfra flere af de benyttede optagelser stammer. Det drejer sig om optagelser af rim, remser og tryllesange, som den grønlandske forfatter og billedkunstner Jens Rosing foretog i Østgrønland i 60’erne. Komponisterne har benyttet rytmen i sproget, som er blevet til rytmiske strukturer i musikken, ligesom de optagede udsagn fra samtalerne udgør værkets tekst. Komponisterne er til stede sammen med Lene Halskov Hansen på introduktionen til aftenens koncert fredag den 22. februar kl. 19.00.

Vinterjazz i Diamanten 2019

Tirsdag 19. februar 2019 kl. 20:00 i Dronningesalen
Egberto Gismonti med Lars Møller og The Orchestra:
Mysteries of Amazonas BILLETLINK

Onsdag 20. februar 2019 kl. 20:00 i Dronningesalen
Per Carsten: Musik gennem fem årtier - med Palle Mikkelborg, Henrik Brendstrup, bigbandet Blood Sweat Drum + Bass BILLETLINK 

Fredag 22. februar 2019 kl. 20:00 i Dronningesalen
Aarhus Jazz Orchestra - Songs to the Green Land BILLETLINK