Quatuor Arod - prisbelønnet kvartet

Vinderne af den første internationale Carl Nielsen Kammermusik-konkurrence med musik af Haydn, Attahir og Beethoven

Quatuor_Arod1_Foto_MarcoBorggreve

 

 

 

 

 Foto: Marco Borggreve 

Ved konkurrencen i 2015 spilledef de fire meget unge, talentfulde franskmænd i kvartetten Quatuor Arod sig direkte ind i hjerterne hos både publikum og jury igennem alle tre runder, og deres fortolkning af Carl Nielsens g-mol kvartet i finalen var forfriskende ny og anderledes.

De vandt overbevisende både førsteprisen i strygekvartet-kategorien og prisen for bedste opførelse af ny musik. Semifinalerne blev afholdt i Den Sorte Diamant, og et genhør har stået højt på Det Kgl. Biblioteks ønskeliste. Koncerten er samtidig den tredje i serien Strygekvartetter i Diamanten, og som optakt til Beethovens 250-årsjubilæum i 2020 indgår en kvartet af komponisten i programmerne. Arod har valgt opus 59 nr. 3 fra 1806 – en kvartet, der har fået tilnavnet Eroica på grund af sin triumferende finale. 

Koncerten indledes dog med Haydn, som man hører alt for sjældent, og dernæst et nutidigt værk af den fransk-libanesiske komponist Benjamin Attahir. Stykket Al ‘Asr er skrevet til Arod i 2017 og spilles for første gang i Danmark. Attahirs musik afspejler hans ophav og udforsker med stor stilistisk frihed forbindelsen mellem vest og øst. Al ‘Asr er fra 2017 og det tredje i en række af værker, der refererer til muslimske bønner. Al ‘Asr er eftermiddagsbønnen i salâhen, den daglige cyklus af muslimske bønner,

men selvom rammen er muslimsk, har Attahir integreret andre monoteistiske religioner ved brugen af gregorianske, jødiske og orientalske elementer.

Quatuor Arod blev grundlagt i 2013 og har efter prisen i Danmark opnået flere priser, bl.a. den vel nok mest prestigefyldte, ARD-konkurrencen i München. En pris, der for alvor satte gang i karrieren. Kvartetten spiller nu i koncerthuse over hele verden, samt på flere af de største internationale festivaler.

Vinsmagning er et initiativ, som blev lanceret i 2018 i forbindelse med strygekvartet-koncerterne, og som fortsætter i 2019, så man inden koncerten kan få fugtet ganen med vine fra aftenens kvartets hjemland.

Billet tilkøbes særskilt via Billetlugen.

Strygekvartetter i Diamanten (3:4)

Tirsdag 5. februar 2019 kl. 20:00 i Dronningesalen

Program:  
Joseph Haydn                      Strygekvartet opus 76 nr. 6
Benjamin Attahir                   Al ‘Asr – Danmarks-premiere

–  Pause –

Ludwig van Beethoven          Strygekvartet, opus 59 nr.
 

Quatuor Arod:
Jordan Victoria, violin
Alexandre Vu, violin
Tanguy Parisot, bratsch
Samy Rachid, cello 

Strygekvartetter i Diamanten er en tre-årig serie, og den støttes af:
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Det Obelske Familiefond 

Den næste internationale Carl Nielsen Kammermusik-konkurrence for strygekvartet og blæserkvintet finder sted i efteråret 2019.