Concerto Copenhagen: Små barokperler

Musik af Vivaldi, Bach, Telemann og Muffat

CoCo_Diamanten_Emilie Søgaard_02
Concerto Copenhagen i Dronningesalen. Foto: Emilie Søgaard
 

Den Sorte Diamant fortsætter det gode samarbejde med Concerto Copenhagen i 2019, og inviterer indenfor til mesterlig barokmusik den sidste dag i denne vintermåned. 

Georg Muffat er i historiens lys en af de betydningsfulde komponister i barokken. Han var født i det nuværende Frankrig og blev uddannet i Paris, men anså sig for at være tysker og havde længere ansættelser i Wien, Prag og Rom. Det blev en mærkesag for ham at sammensmelte stiltræk og spillemåder fra alle de traditioner, han mødte, og han lagde derved grunden til den legering af stilarter - tysk, fransk og italiensk - der blev typisk for både Telemann, Bach og Händel.

Vivaldis skrupelløst vildtvoksende fantasi er uden grænser. Programmets to koncerter er bevis nok, og at den virtuose koncert for to celloer formentlig er skrevet til unge kvindelige amatører, er stadig nærmest ubegribeligt.

Telemann er måske den mest produktive musikskaber nogensinde, men han var også en passioneret botaniker. Han kunne spille på stort set alle instrumenter, han skrev digte og en satirisk roman – foruden hele tre selvbiografier.  Og så var han musikdirektør for de fem hovedkirker i storbyen Hamburg i 46 år.

Programmet afsluttes med juvelen i kronen: Bachs tredje Brandenburg-koncert.

Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende ensemble indenfor tidlig musik og et af de mest spændende og innovative barokorkestre i verden. Originale fortolkninger og en stærk evne til at kommunikere med publikum er blandt Concerto Copenhagens kendetegn – den gamle musik gøres vital, relevant og nutidig.

I 1999 blev den internationalt anerkendte cembalist og kammermusiker Lars Ulrik Mortensen tilknyttet som ensemblets kunstneriske leder. Han modtog i 2007 Léonie Sonnings Musikpris. 

Torsdag 31. januar 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
 
Program

G. Muffat: Concerto Grosso, nr. 10 i G-dur, Perseverantia
G. Ph. Telemann: Koncert for 4 violiner i G-dur, TWV 40:201
A. Vivaldi: Koncert for 2 violiner og cello i G-mol
G. Muffat: Concerto Grosso nr. 12 i G-dur, Propitia Sydera
– – –
G. Ph. Telemann: Koncert for 4 violiner i C-dur, TWV 40:203
A. Vivaldi: Koncert for 2 celloer i G-mol, RV531
J. S. Bach: Brandenburgkoncert nr. 3 i G-dur, BWV 1048 

Medvirkende 
Concerto Copenhagen
Lars Ulrik Mortensen – musikalsk ledelse og cembalo