Nytårskoncert 2018/19

Alberte-Winding-Duo-Alberte-Andreas-Fuglebæk

Alberte Winding og Andreas Fuglebæk. Foto: Les Kaner


Fra Mozart til Winding!

Det Kgl. Bibliotek fejrer det nye år med en koncert, der udspringer af kulturprogrammet i Den Sorte Diamant.

I den forgange sæson bød musik-programmet på en bred vifte af klassisk musik over dansktop, revy, livsglad pop og folkemusik til en sang, der engang var forbudt. Der er smagsprøver både fra koncerter og fra ordscenens populære serie Breve i Diamanten, som genkaldes via et humoristisk og livsbekræftende brev af Henrik Pontoppidan med Beethovens Måneskinssonate som ledsagelse. Som et vink fra Den store Thomas Winding udstilling er hovedpersonens datter, sangeren Alberte Winding på scenen.

Den klassiske musik i Den Sorte Diamant personificeres af koncertpianisten Kristoffer Hyldig, her med musik af Mozart, Beethoven, Debussy og Messian.

Basco og sangeren Jullie Hjetland viser, at også folkemusikken har en plads i koncertprogrammet, mens Pernille Schrøder tager sig kærligt af både revy og Dansktop. Hun akkompagneres af husorkestret Emil De Waal Trio. I 2018 markerede Den Sorte Diamant Dansktoppens 50-årsjubilæum med koncerten Dansktoppens B-sider, og til marts 2019 kan man i Dronningesalen høre sange fra dansk revys historie – bl.a. Marguerite Vibys glansnummer Før vi fik bil fra Cirkusrevyen 1965.    

Hele herligheden afsluttes i månens klare skær med Debussys Clair de Lune.

Derefter kan nytåret skåles ind med et køligt glas nytårsvin i Den Sorte Diamants Atrium (inklusiv i billettens pris) 

Fredag d. 11. januar 2019 – Dronningesalen kl. 19.30

Medvirkende: Alberte Winding, Basco med Jullie Hjetland, Pernille Schrøder, Kristoffer Hyldig og Emil De Waal Trio.