De Fire Årstider

- ikke Vivaldi, men Tomas Espedal, Bent Sørensen, Morten Staugaard og Trio POING

2015POING_PRESSE_NR4SqareÅrets gang genskabt som musik og tekst i et enestående samarbejde mellem komponisten Bent Sørensen, forfatteren Tomas Espedal og det legendariske ensemble Trio POING.

Livet, kunsten, kærligheden, verden og vejret – alt genspejler sig i den norske romanforfatter Tomas Espedals bog Året. En bog, der handler om at elske den samme hele livet, selv når kærligheden ikke bliver gengældt. Hudløst og smukt undersøger Tomas Espedal kærligheden til den eneste ene, den kærlighed, som ikke hører op, den store kærlighed. Er den stadig mulig? 

Samtidig har den danske komponist Bent Sørensen længe haft ambitioner om at lave et værk om årstidernes gang, og i en blanding af Espedals dagbogsprægede tekster samt snak, sang og nyn har de to kunstnere omformet deres parallelle vision om året til et nyt musikværk i samarbejde med det fremragende norske ensemble Trio POING. 

Om Trio POING har pressen bl.a. skrevet:
”Denne usædvanlige norske trio arbejder uden for det slagne spor. Det usædvanlige begynder med instrumenteringen ... og viser en betydelig teknisk dybde og bredde samt en stærk ensemble-identitet.” (Julian Cowley, The Wire.) 

Teksterne læses af operasanger Morten Staugaard.

Bent Sørensen har modtaget flere priser, senest den amerikanske musikpris Grawemeyer Award i 2017.

Program:
Bent Sørensen/Tomas Espedal: De fire årstider (2016) 

Medvirkende: 
Morten Staugaard, recitation
Trio POING: Rolf-Erik Nystrøm, saxofon, Frode Haltli, akkordeon, Håkon Thelin, kontrabas. 

Inden koncerten fortæller Bent Sørensen om værkets tilblivelse i en pre-talk eksklusivt for medlemmer af Diamantklubben.