Space Series II

Lyd, lys, musik og rum

Space Series


En unik koncertaften med elektronisk musik, projektioner i Diamantens 29 meter høje indre atrium og drinks i rumbaren
 

Koncerten er den anden i serien Space Series efter den første i 2017, som blev en stor succes med et udsolgt hus. Som sidste år kan man med en drink i hånden høre musikken fra det imponerende 12-kanalers-højttalersystem i Den Sorte Diamants højloftede atrium. Samtidig vil en gruppe visuelle designere transformerer rummet, så lyd, lys og rum går op i en højere enhed.

Musikken er til dels nyskrevet af de tre unge komponister Frederik Heidemann, Alex Mørch og Svend Ejnar Fisker Langkjer. Alle tre har yderligere komponeret en videoside til musikken, som kunstnerne fra gruppen Vertigo har tilpasset Den Sorte Diamant. Desuden er sopranen Annemette Pødenphandt solist i Alex Mørchs værk. 

Komponisterne er alle tre tidligere studerende hos komponisten Wayne Siegel, der selv bidrager med værket Voyager (2016), der oprindeligt er skrevet til 12-kanalers-højttalersystemet i Den Sorte Diamant. Værket består af lydoptagelser fra de to rumfartøjer Voyager 1 og 2, der begge blev sendt op i 1977 for at kunne passere Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun på deres vej ud af vores solsystem. Det er almindeligt kendt, at der ikke er nogen lyd i rummets vakuum, eftersom der ikke er nogen luft til at transportere lydbølgerne, men elektromagnetiske bølger kan rejse igennem rummet og de kan ’oversættes’ til lyd af en radiomodtager. Musikstykket Voyager benytter lydene fra rummet i en bearbejdet og musikalsk kombineret form til 12-kanals-systemet i et live-mix.

Drinks kan købes i rumbaren og nydes til lydene af magnetosfærer fra Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun og andre lyde fra den del af universet.

Medvirkende:
Annemette Pødenphandt, sopransanger
Wayne Siegel, lyddesign
Vertigo, visuelt design

Program
Musik af bl.a. Frederik Heidemann, Alex Mørch,Svend Ejnar Fisker Langkjer og Wayne Siegel 

Dørene åbner kl. 20, koncerten starter kl. 21.