Breve i Diamanten

Breve i Diamanten Split 7 nyt
’Man får ha tålamod ock man måste ’betala’ alt’:
To nyfundne breve af Ingrid Bergman læses op 

Oplev enestående, hjerteskærende og dybt personlige breve vakt til live i Dronningesalen gennem sang, musik og oplæsning af Morten Pape, Iben Hjejle, Lars Brygmann, Karin Lithman, Mads Brügger og Kristina Stoltz. Det Kgl. Bibliotek hylder hermed det håndskrevne, personlige brev i en tid, hvor den dominerende kommunikationsform er elektronisk. 

To breve skrevet af den svenske filmstjerne Ingrid Bergman er netop dukket op i København og læses op på scenen af den svenske skuespiller Karin Lithman. Brevene blev fundet i et skab hos et oldebarn til skuespilleren Anna Norrie, som i de tidlige år underviste Ingrid Bergman på Dramatiska Teaters Elevskola.
Det første brev til Norrie er skrevet på toppen af Bergmans karriere i Hollywood 1945 og rummer bl.a. navnene Bogart, Gary Cooper og Cary Grant. Og det andet, mere melankolsk og reflekteret, er skrevet syv år senere i Italien. Bergman havde da forladt Hollywood, sin svenske ægtefælle og datteren Pia for at blive gift med den italienske filminstruktør Roberto Rossellini. 

Aftenens program består desuden bl.a. af:
Skuespiller Iben Hjejle læser et rasende brev af Thit Jensen, der mener, hun er blevet forbigået ved diverse prisuddelinger pga. sit køn.
Skuespiller Lars Brygmann læser to breve af Henrik Pontoppidan – først en tekst, hvor han er tindrende forelsket i en københavnsk pige og dernæst et meget træt brev, skrevet to år senere, hvor han har forlovet sig med en pige fra landet.
Forfatter Morten Pape læser et splinternyt brev, han selv har skrevet til sine ufødte tvillinge-nevøer.
Forfatter Kristina Stolz læser et brev fra kulturpersonligheden og salonværtinden Kamma Rahbek. 

Sanger og musiker Erann DD står for den musikalske iscenesættelse af oplæsningerne, bl.a. via sin kendte sang Still believing med linjerne: ’Still believing/Still I'm grieving/I wrote so many love letters/But you never wrote at all.’ 

Mandag 1. oktober kl. 19
Dronningesalen