At være eller ikke være storby

 

 - Shakespeares London

 En attraktiv by med et positivt omdømme tiltrækker investorer, turister, tilflyttere og holder på byens talentmasse. City branding, urban dynamik, kulturel økonomi, kreativ klasse, globalisering og ikke mindst innovation er alle ord, der betegner den store, aktuelle interesse for byers potentiale på den globale arena.
 
Det Kongelige Biblioteks temarække om innovative storbyer er nu nået til Shakespeares London. Dramaet fik en enorm betydning i Dronning Elisabeth den Førstes regeringstid, og teatret med William Shakespeare som den toneangivende var med til at sætte skub i den generelle udvikling. Hvordan kunne London på denne baggrund i årene mellem 1570-1620 blive til en innovativ og entreprenant storby? Og kan København lære noget af Shakespeares London?
 
Med udgangspunkt i instruktør John Maddens Shakespeare in Love vil Lars Kaaber, Dr. phil. og cand.mag. i engelsk, film- og teatervidenskab, genoplive London i 1500-1600-tallet og hertil fortælle om baggrunden for Londons innovative klimaks.
Foredragsrækken Storbyvirkelighed har tidligere rejst igennem Athen i Antikken og Rom i Renæssancen.
 
Mandag den 20. oktober 2008 kl. 19:00
Dronningesalen, Den Sorte Diamant

Billetter kan købes online på BILLETnet og i Diamantens reception.