Blodig alvor i kunstens navn

 
Med arrangementet ”Lorca, lidenskab med dødelig konsekvens” sætter Det Kongelige Bibliotek den 16. januar kl. 19 fokus på Federico García Lorca (1898-1936), hvis store drama Blodbryllup netop nu kører på Gladsaxe Ny Teater. Lorca rager op som en hovedfigur i det spanske litterære landskab både som dramatiker og lyriker. Kaspar Rostrup, teaterdirektør og instruktør vil fortælle hvorfor han netop nu opsætter Blodbryllup og pege på, hvad Lorca har at sige et teaterpublikum i 2008.
Lorcas korte liv endte med, at den fascistiske milits henrettede ham. Siden hen er han blevet et kultobjekt. ”Han personificerede alene poesiens egen virkelighed” – så smukt talte Salvador Dalí om Lorca. Hvad søgte Lorca at frigøre sig fra gennem poesien? Og hvordan? Det er spørgsmål som lektor i spansk, Ane-Grethe Østergaard vil svare på
den 16. januar, når Det Kongelige Bibliotek inviterer til et foredrag om den poetiske tankes frihed, der har døden i sit kølvand. Med sit kunstneriske virke og tragiske endeligt markerer ikonet Lorca temaet for forårets foredragsrække i Diamanten – Frigørelsens Århundrede, hvor Det Kongelige Bibliotek sætter det 20. århundredes kunstneriske frigørelsesprojekter under lup.   
 
Onsdag 16. januar kl. 19
Dronningesalen, Den Sorte Diamant