Gudmundssons kamp for kærligheden

 

 

Det er med udgangspunkt i en dybt personlig historie, at publikum på International Forfatterscene i Den Sorte Diamant kan opleve den store islandske forfatter Einar Már Gudmundsson. Han er en forfatter, der bruger sig selv til det yderste. Råstoffet i hans romaner er egne erfaringer i et til tider hårdt prøvet liv. Sidste år vandt Einar Már Gudmundsson Nordisk Råds Litteraturpris for Universets Engle, som han dedikerede til sin afdøde bror. I hans seneste roman Sindets Tremmer - en kærlighedshistorie foregår historien i 1960erne og handler om kampe i livet med kærlighed og misbrug, der bl.a. bliver fortalt via et møde mellem en narkoman og en forfatter – fiktion sammensnøret med selvbiografisk tråd.
Einar Már Gudmundson vil sammen med forfatter og journalist Thomas Thurah debattere de centrale historier og temaer i Sindets Tremmer.
 
Einar Már Gudmundsson har været en meget omtalt og anerkendt forfatter på Island siden sin debut i 1982, hvor han udgav manuskriptet til sin første roman Ridderne af den runde trappe.Gudmundsson er hidtil også den yngste islandske forfatter, der har vundet Nordisk Råds Litteraturpris. Han adskiller sig fra mange af sine nationale medforfattere ved at undlade formynderiske ”budskaber” og socialrealistisk intellektualisering i sine bøger og digte, og så formår han på fornem vis at mikse realistiske fortællinger om ”almindelige” mennesker med referencer til myter og kulturhistorie.
Efter arrangementet vil der være signering af bøger i Diamantboghandlen og restaurant søren k serverer et glas vin for publikum. Foto kan downloades fra www.kb.dk, Klik Nyheder, Klik Presse, Klik Pressebilleder.
 
International Forfatterscene
Onsdag den 8. oktober 2008, kl. 20.
Dronningesalen, Den Sorte Diamant
Billetter kan købes online på BILLETnet og i Diamantens reception.
Billetpriser: standard: 60 kr., studerende: 30 kr., Diamantklub: gratis
Læs mere på www.kb.dk
Kontakt: Kulturproducent Lise Bach Hansen lbha@kb.dk, 3347 4364.