Kulturnat

Kendte stemmer læser
op af
Forførerens Dagbog
 
Det handler om passion og kærlighed når Det Kongelige Bibliotek på Kulturnatten lukker dørene op til de fantastiske fortællingers hus. Eksistensfilosoffen Søren Kierkegaard og forførelsens kunst er i centrum. I bibliotekets samling findes Kierkegaards eget arbejdseksemplar af bogen Enten-Eller, hvor Forførerens Dagbog udgør det sidste kapital i bind 1.
Forførerens Dagbog er en klassisk historie med et evigtgyldigt tema. Alle store forførere benytter sig af mange stemmer, mange ansigter og mange udtryk. Det er dette flerstrengede spil, der gør, at man forvirres, forundres, forelsker sig og endelig bliver forført. Vi er glade for, at 21 meget forskellige mænd og kvinder har sagt ja til at læse op af det forunderlige værk. Der er tale om folk fra både det politiske liv, fra kunsten og litteraturen ”, siger kulturproducent Lise Bach Hansen.
Blandt oplæserne findes bl.a.: Forfatter Hanne-Vibeke Holst, musiker Alberte Winding, partiformand Margrethe Vestager, teaterinstruktør Katrine Wiedemann, filosof Ole Thyssen, dr. theol. Niels Jørgen Cappelørn og Svend Auken.
 
Oplæsningen starter kl. 18 og varer til kl. 24. Der er indlagt tre pauser, hvor Saga Dance Company sætter forførelsen i bevægelse. Oplæsningen transmitteres på fladskærme i Bibliotekshaven og på de indendørs mure i Atriet.
 
Som optakt spiller Radioens Underholdningsorkester Mozarts ouverture til operaen Don Giovanni i Dronningesalen. (Minikoncerten finder sted kl. 17 – 18).
 
Kulturnat d. 12. oktober
Den Sorte Diamant
Søren Kierkegaards Plads nr. 1
 
Se programmet for hele kulturnatten på Det Kongelige Bibliotek på hjemmesiden: www. kb.dk.Klik: Den Sorte Diamant