2.-4. klasse

Fra udstillingslokalet. Foto: Niels Hougaard
Fra udstillingslokalet. Foto: Niels Hougaard

Som 2., 3. eller 4. klasse kan I vælge mellem to forskellige forløb om Thomas Winding: undervisningsomvisning eller workshop.

UNDERVISNINGSOMVISNING

Tag med på opdagelse i Thomas Windings univers, hvor vi hører om den frække og nysgerrige hund Mester, seje Super Carla og den kloge pige Kurt. Sammen med Mester går vi på frikadellejagt rundt i udstillingen – Mester elsker nemlig frikadeller! Undervejs hører vi om Super Carla, hendes brødre Frederik og Mogens, og hvordan Carla kan trylle med sin magiske kappe eller blot ved at knipse med fingrene. Vi kravler også ombord i Kurts båd og hører, hvordan hun flyttede hjemmefra og fik sine forældre til at opgive deres travle hverdag for at drage på eventyr.

Kom med i udstillingen, hvor der både er plads til leg, læring og fordybelse. Eleverne vil undervejs høre historier fra Windings forfatterskab, se udpluk fra hans tv-produktioner og dykke ned i hans billedværker. Eleverne blive inddraget i samtaler om børns særlige egenskaber, muligheder, rettigheder, og hvordan de på bedste Windingske måde kan påvirke deres egen og de voksnes verden. Undervejs guides og hjælpes eleverne til selv og parvis at løse opgaver i udstillingen. 

 

Målgruppe: 2.-4. klasse
Fag: Undervisningsforløbet støtter de gældende kompetencemål i fagene Dansk og billedkunst.
Læringsmål: Eleverne kender til udvalgte historier af Thomas Winding, deres tematikker og relevans for elevernes hverdag. Eleverne kan reflektere over deres og andre børns muligheder og rettigheder, og eleverne kan formulere egne tanker og ønsker om retfærdighed for dem selv og i større skala.
Pris: 500 kr. 
Gratis for folkeskoler i Københavns kommune. 
Varighed: 60 minutter
Pause og spisning: I er velkomne til at spise madpakker hos os. Bare giv os besked, så booker vi plads til jer.
Booking: Kontakt os på undervisning@kb.dk eller på telefon: 91 32 48 21.  

 

Forberedelse til undervisningsomvisningen

Det kræver ingen forberedelse at deltage i undervisningsomvisningen. Men hvis I gerne vil introduceres til Thomas Winding har vi udvalgt nogle af Windings værker, som I kan læse eller se. Hvis I gerne vil arbejde i dybden med Thomas Winding har vi lavet et opgavehæfte. Dette materiale kan bruges både før, efter eller uafhængigt af et besøg i udstillingen. Opgavehæftet er tilgængeligt ultimo august.

Lær Winding at kende. Se forslag til fortællinger og værker.

 

WORKSHOP

”Keder det dig at skrive? Sidder du og glor på papiret og piller dig i næsen, når du skal skrive stil? Er du lige ved at falde i søvn? Sådan havde jeg det, da jeg gik i skole. Men min lærerinde sagde: "Luk øjnene. Det hele er inde i hovedet". Og nu ved jeg det er rigtigt. Men dengang kunne jeg ikke se noget med lukkede øjne. Der var bælgmørkt inde i hjernen, og jeg kunne ikke finde et eneste ord. Jeg troede nemlig, at det var ORDENE, jeg skulle sidde og lede efter. Nu ved jeg, at det er BILLEDERNE, som giver historier.” (Thomas Winding: Når jeg ikke ved hvad jeg skal lave)  

Inden Thomas Winding producerede børne-tv og skrev børnebøger var han tegner, illustrator og kunstmaler. Senere illustrerede han selv hovedparten af sine børnebøger. Thomas Winding mente, at tekst og billeder hang sammen – tilsammen skabte de fortællingen.
Ved workshoppen skal I på samme måde som Winding digte historier med afsæt i det visuelle. Eleverne bliver introduceret til Windings digtemetode, hvorefter de vælger et værk i udstillingen, som de vil arbejde med. Undervejs guides eleverne til at søge og finde historien i værket og få den ned på papir.
Workshoppen foregår i udstillingen om Thomas Winding, hvor eleverne introduceres til Thomas Windings univers. Undervejs møder eleverne nogle af karaktererne fra Windings bøger, f.eks. Super Carla, pigen Kurt og hunden Mester, og de bliver præsenteret for historiernes tematikker.

Efter workshoppen giver vi jer idéer til, hvordan I hjemme på skolen kan arbejde videre med produktet fra workshoppen.

 

Målgruppe: 2.-4. klasse
Fag: Undervisningsforløbet støtter de gældende kompetencemål i fagene Dansk og Billedkunst og det tværgående emne Innovation og entreprenørskab.
Læringsmål: Eleverne kender til Thomas Windings univers. Eleverne kender til Thomas Windings digtemetode. Eleverne kan omsætte visuel inspiration til skriftlige produkter. Eleverne kan formulere egne historier. Eleverne kender til en visuel, legende og fantasifuld tilgang til skrivning.
Pris: 600 kr.
Varighed: 90 minutter
Pause og spisning: I er velkomne til at spise madpakker hos os. Bare giv os besked, så booker vi plads til jer.
Booking: Kontakt os på undervisning@kb.dk eller på telefon: 91 32 48 21.  

 

Forberedelse til workshoppen

Det kræver ingen forberedelse at deltage i workshoppen. Men hvis I gerne vil introduceres til Thomas Winding, har vi udvalgt nogle af Windings værker, som I kan læse eller se. Hvis I gerne vil arbejde i dybden med Thomas Winding har vi lavet et opgavehæfte. Dette materiale kan bruges både før, efter eller uafhængigt af et besøg i udstillingen. Opgavehæftet er tilgængeligt ultimo august.


LINK TIL OPGAVEHÆFTE TIL UDSTILLINGEN HER

Winding-hefte_design