Thomas Winding

En sanselig fortælling for hele familien - hver lørdag til og med 2. februar vil der være udstillingsværter i udstillingen

8. juni 2018 - 2. februar 2019 Rotunden 01 - Udstillingen
Foto: Morten Bjarnhof
Foto: Morten Bjarnhof

Man-fre 10-19 Lør 10-18

Standard 60,-
Studerende 30,-
Cph Card gratis
Unge u. 18 år gratis
Diamantklub gratis
Billetter sælges i 
Den Sorte Diamants butik
  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
Følg os:
Instagram


Hver lørdag til og med 2. februar vil der være udstillingsværter i til stede i udstillingen kl. 10-15
De vil guide børn og voksne i sjove oplevelser og lege: Kravl på fjernsyn, tegn en lyd, gå på frikadellejagt eller besøg nissetræet. 

OBS: KORT TID! Sidste dag lørdag 2. februar.

DEN STORE THOMAS WINDING UDSTILLING

Med en karakteristisk blanding af stemme, ord, billeder og film udfoldede Thomas Winding sin unikke fortællekunst i et utal af formater og var således med til at danne en ny måde at fortælle historier for børn på i Danmark. De mange formater bliver sat i spil i en stor udstilling, som præsenterer en bred vifte af Windings skriftlige, visuelle og mundtlige fortællinger. Det Kgl. Bibliotek sætter dermed fokus på en af vor tids markante danske historiefortællere og åbner portene på vid gab for både børn og voksne.

Thomas Winding er i bund og grund en storyteller, men han lader sig aldrig begrænse af den strengt litterære betydning af dette begreb. Han springer fra bøger til tegninger, fra malerier til film, fra børne-tv til oplæsning. Men den næsten magiske virkning er storytellerens: Han åbner en række hidtil usete låger ind til forskellige universer og deres medrivende fortællinger – blandt andet Lille Bamse, Super Carla og Farvel, jeg hedder Kurt. Men ofte er anslaget mundtligt og ganske enkelt: ’Nu skal du høre…’ Sagt med hans kendte fløjlsbløde, mørke stemme, der både rummer tryghed og lokker med eventyr.

Omslag-arundhati-roy 

I udstillingen er der plads til at gå på opdagelse og udforske Windings skæve og finurlige, barokke eller ligefrem gakkede historier. Der er fokus på en sanselig fortælling om Windings kunstneriske virke, hvor der både er masser af rum til leg og mulighed for fordybelse.Tid til at lytte efter Windings fortællinger og falde hen for en stund. Det er et samlet indblik i Windings kulørte og spraglede værker, som ikke er præsenteret før, og hvor børn og voksne i alle aldre kan være med på lige fod.

 

"Den store Thomas Winding-udstilling i Den Sorte Diamant er sjov
for de små og stimulerende for de store, som kan se det sublime
i hans bøger og udsendelser og det radikale i hans børnesyn."
Jeppe Krogsgaard, Berlingske:

5-stjerner

"Jo længere jeg kommer ind i udstillingen,
jo dybere forstår jeg, at Thomas Winding (...) simpelthen har taget det bedste fra teatrets, jazzens og billedkunstens verden og lavet det om til euforiserende børne-tv og bøger."
Mikael Bertelsen, Weekendavisen
                          

   
Kim Skotte, Politiken:Biografi

Thomas Winding (1936-2008) studerede til billedkunstner på Kunstakademiet for derefter at arbejde som bladtegner for avisen Social-Demokraten. Han var en del af opbruddet i 1960’erne, hvor fantasien blev sat i højsædet. Han blev en pioner inden for dansk børne-tv, nærmere bestemt DR’s B&U-afdeling, hvor han i årene 1963-83 fik et gigantisk publikum. Efterfølgende koncentrerede han sig mere om forfatterskabet, samtidig med at han fra 1984-1988 var højskolelærer og derefter forstander på Ærø Kunsthøjskole, lærer ved Den Europæiske Filmhøjskole i fra 1993-1994 og konsulent ved Det Danske Filminstitut fra 1996.

 Udstilling giver et samlet indblik i Windings kulørte og spraglede værker, hvor børn og voksne i alle aldre kan være med på lige fod. Foto: Niels Hougaard.

Omvisning i udstillingen
Som gruppe er det muligt at få en privat rundvisning i udstillingen.
Varighed: 1 time
Maks: 25 personer pr. gruppe
Mandag-fredag indtil kl. 17.00: 975 kr.
Mandag-fredag efter kl. 17.00 samt lørdage: 1.325 kr.
Booking via undervisning@kb.dk. 

Undervisningsforløb
Det Kgl. Bibliotek udbyder undervisningsforløb for 0.-6. klasse i forbindelse med Den store Thomas Winding udstilling. Bestilling via undervisning@kb.dk. Læs mere her.
Klassebesøg på egen hånd i udstillingen skal bookes på forhånd via undervisning@kb.dk.

Udstillingen er støttet af:
Statens Kunstfond
Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond
Bestles Fond
Augustinus Fonden
Knud Højgaards Fond