In Circular Tangle

Tidligere udstilling i Den Sorte Diamant

25. november 2016 - 13. januar 2017 Oktogonen
Af Ditte Knus Tønnesen
Af Ditte Knus Tønnesen
 
  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Oplev et nyt værk fremstillet specielt til Det Kgl. Biblioteks Oktogonmontre.

Det ottekantede møbel er i sig selv et eventyrligt værk med fint udskåret træ og vitriner i usædvanlige geometriske former. Montren blev indviet som en slags indbygget udstillings-skab, da Det Kongelige Biblioteks bygning stod færdig i 1906, og den danner stadig ramme om skiftende udstillinger. I denne omgang har Det Nationale Fotomuseum inviteret Ditte Knus Tønnesen til at fylde montren med sin kunst.

Ditte Knus Tønnesen (f. 1982) er uddannet billedkunstner indenfor det fotografiske felt fra The Glasgow School of Art, men hun bruger mediet på måder, man ikke er vant til at se. Ofte krydser hendes værker grænserne mellem fotografi, skulptur og installation, og det samlede udtryk er meget langt fra indrammede billeder på papir. Til Oktogonmontren arbejder hun blandt andet med at fremkalde sin billeder direkte på glaspladerne i montrens vitriner.

Billederne, der opstår på denne måde, træder frem i sort og gennemsigtigt, og det kan være svært at se, hvad der er positiv og negativ. De kan minde om gamle hulemalerier eller andre tegn efterladt af menneskehænder på sten. Det er ikke tilfældigt, for Ditte Knus Tønnesen er optaget af forholdet mellem mennesket og natur. I hendes tidligere værker har hun blandt andet udforsket, hvordan menneskers jagt på ressourcer sætter sit præg på det naturlige landskab. I værket til Oktogonmontren kredser hun om "naturen i hovedet", nemlig den naturopfattelse, de fleste moderne mennesker møder naturen med, når de forsøger at skabe orden i noget, der alligevel ofte er organisk eller spirituelt kaos.