Havens hundrede Fortællinger - Giovanni Boccaccios Dekameron

Denne pop up-udstilling viser udgaver af den italienske novellesamling Dekameron. Værket grundlagde den moderne novelle-genre og er et skatkammer af historier.

18. september 2019 - 22. februar 2020 Oktogonen og Dronningesals-montrerneDekameron er et hovedværk i europæisk litteraturhistorie. Det indeholder hundrede fortællinger, som er bundet sammen af en rammefortælling. De hundrede historier bliver nemlig fortalt på ti dage af en gruppe bestående af syv unge kvinder og tre unge mænd. De har søgt ly på landet i Toscana for at undslippe pestens hærgen i Firenze. I en idyllisk have fortæller de hver ef­termiddag hinanden historier, som de diskuterer ind­byrdes – og spiller musik og brætspil og synger sange.

Dekameron har været inspirationskilde for mange forfatte­re, fra Petrarca over Cervantes og Shakespeare til H.C. Andersen og Elena Ferrante. Dekameron rummer en unik blanding af det humori­stiske, det erotiske, det humanistiske og det utopiske.

I udstillingen kan du se tidlige udgaver af Deka­meron, af novellen om Griselda og andre værker af Boccaccio samt oversættelser af Dekameron til dansk gennem tiderne. Udstillingen vises ved Dronningesalen og i Oktogonen.

GRATIS ADGANG

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉