Årets Bedste Bogarbejde 2018

14. juni 2018 - 15. august 2018 Kirkebybroen
Årets Håndindbundne Bog: bogbinder Malene Lerager, Co’libri, for 'Hair Drawings'
Årets Håndindbundne Bog: bogbinder Malene Lerager, Co’libri, for 'Hair Drawings'

GRATIS ADGANG

ÅBNINGSTIDER
Juni:
Man-fre kl. 8-20
Lør kl. 9-18

Juli og august:
Man-fre kl. 8-19
Lør kl. 9-18

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Rekordår for Årets Bedste Bogarbejde – kom og se de smukkeste værker

Bogen lever. I 2018 er der sendt flere bøger til bedømmelse end nogen sinde. Fra flere forlag end nogen sinde. Og niveauet er højt i dansk bogdesign.

For få år siden ringede gravklokkerne over den fysiske bog. Det gør de ikke mere. På udstillingen Årets Bedste Bogarbejde 2018 præsenterer Forening for Boghaandværk de mest vellykkede bud på dansk bogdesign lige nu: 42 spændende, nyskabende og eksperimenterende bøger og bogbind fra det forgangne år. Årets indsendere tæller trykkerier, grafikere, og små og store forlag. Her er bøger fra de største og ældste i branchen til de nye mikroforlag – i alt 85 forlag. Desuden vises det bedste, danske bogbindere frembringer.

To faglige bedømmelseskomiteer har udvalgt 35 bøger og 7 bogbind blandt 200 indsendte, og de udvalgte bøger blev:

  • Den Danske Bogdesignpris 2018 – Årets Bog blev tildelt Louisiana Museum of Modern Art for udstillingskataloget Being There, der er redigeret af Lærke Rydal Jørgensen og Mathias Ussing Seeberg. 

  • Den Danske Bogdesignpris 2018 – Årets Håndindbundne Bog blev overrakt til bogbinder Malene Lerager, Co’libri, for sit værk Hair Drawings

  • Forening for Boghaandværks Diplom blev uddelt til hhv. forlægger Andreas Vermehren Holm, fotograf Kurt Rodahl Hoppe og fotograf Laura Stamer som påskønnelse for deres indsats for det gode bogarbejde. 

  • F. Hendriksen-Medaljen, som er opkaldt efter foreningens stifter, blev overrakt til forlaget Strandberg Publishing som anerkendelse af en særlig indsats ved udgivelse af påskønnelsesværdige bøger. 

  • Forening for Boghaandværks Ærespris blev overrakt til direktør Peter J. Lassen, grundlægger af Montana A/S, som anerkendelse af hans betydning for dansk design, herunder at der er opmærksomhed om bogens udvikling.