Klassisk Dannelse: Camus - Hanne-Vibeke Holst

EKSKLUSIVT FOR STUDENTS ONLY! Vi har dæmpet lyset på den stemningsfulde Gamle Læsesal, når vi dykker ned i Camus’ topaktuelle klassiker Pesten fra 1947.

onsdag 15. september 2021 kl. 17:00 Den Gamle Læsesal

MELD DIG TIL GRATIS

Kun for studerende - husk studiekort! Gælder samtidig som tilmelding til Students Only!-nyhedsbrevet, hvor du modtager andre inviationer og tilbud på kulturarrangementer i Den Sorte Diamant


Klassisk Dannelse er en gratis serie af en-times talks for studerende i Det Kgl. Biblioteks Gamle Læsesal: Stærke personligheder med passion for en klassiker.

Hanne-Vibeke Holst har i sit virke som forfatter vist, hvad litteratur kan, og ved om nogen, hvordan Albert Camus' klassikere stadig kan inspirere ny litteratur i dag.
Holst fortæller i samtale med Lise Bach Hansen om sit forhold til Camus' Pesten, der allegorisk skildrer livet under et epidemiudbrud – et liv præget af isolation, ødelæggelse og død – i den algeriske havneby Oran. Romanen, som udkom i efterkrigstidens desillusion, ramte en nerve dengang, men fremstår i dag mere relevant end nogensinde og har tydelige forbindelser til Holsts egen fremtidsspående roman Som pesten (2017) – en spændingsroman om en ung dansk epidemiologs kamp for humanismen midt i et pandemiudbrud.

Arrangementet er en del af Golden Days Festival.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få direkte besked, når du kan melde dig til arrangementerne!

Kun for studerende - gratis adgang

Det Kgl. Bibliotek følger myndighedernes anvisninger vedrørende COVID-19
Læs mere her.


Hanne Vibeke Holst

SERIEN KLASSISK DANNELSE

I en tid med overfordring af information inviterer Students Only! på Det Kgl. Bibliotek studerende til en rendyrket times klassisk dannelse. Vi har dæmpet lyset på den stemningsfulde gamle læsesal, og giver dig mulighed for at nyde et glas vin eller en kop kaffe, mens vi sammen med de karakteristiske talere begiver os tilbage til svundne tiders skelsættende litteratur og tænkning.

STUDENTS ONLY!
Students Only! er Det Kgl. Biblioteks gratis kulturklub for studerende. Som medlem modtager man særtilbud på kultur i Den Sorte Diamant samt invitation til eksklusive særarrangementer som denne serie. Læs mere og bliv gratis medlem med det samme på www.studentsonly.dk

Gammel Læsesal IMG_9825Den Gamle Læsesal

DMMA_Logo_RED_RGB


DM & MA er samarbejdspartner og sponsor for Students Only!
Gads Fond støtter Klassisk Dannelse.