Kunstens verdensmål med Zenia Stampe, Kasper Holten m.fl.

Kunst som en rettighed: Hvordan bryder vi den kulturelle ulighed og får kunsten ud i alle afkroge af samfundet – og gør den tilgængelig for alle?

mandag 7. juni 2021 kl. 20:00 Dronningesalen
Zenia Stampe, Kasper Holten og Lotte Hansen.
Zenia Stampe, Kasper Holten og Lotte Hansen.

Oplev arrangementet som livestream
Arrangementet kan livestreames gratis via denne hjemmeside eller via Facebooksiden Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek. Livestreamen kan tilgås af alle.

Deltag i arrangementet live i Dronningesalen
Medlemmer af publikumsnetværket Students Only! eller DM & MA kan tilmelde sig arrangementet gratis, når vi åbner for tilmeldingen til det fysiske arrangement i Dronningesalen.
Skriv dig op til Students Only!s nyhedsbrev her og få besked, når tilmeldingen åbner.
DM & MAs medlemmer har fortrinsret til billetter.

Kunst som en rettighed

Hvordan bryder vi den kulturelle ulighed og får kunsten ud i alle afkroge af samfundet – og gør den tilgængelig for alle?

Mød teaterchef og sceneinstruktør Kasper Holten, kulturordfører Zenia Stampe (R) m.fl., når de reflekterer over kunstens rolle i en diskussion ført an af Lotte Hansen den 7. juni i Den Sorte Diamant.

Det Kgl. Biblioteks Studens Only!-netværk præsenterer i samarbejde med Hansen & Ersbøll Agenda og DM & MA et nyt live-format, der sætter kunstens rolle på dagsordenen. Målet er at formulere et 18. verdensmål: kunstens.

Dette arrangement er det andet af to – se også det andet arrangement i rækken 'Kunstens verdensmål med Pernille Rosendahl, Michael Thouber m.fl.' den 25. maj.

Der er verdensmål for alt – men ikke kunsten

FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling dækker over stort set alt – lige fra ligestilling og kvalitetsuddannelse til adgang til rent vand – men ikke kunsten! Princippet bag verdensmålene er leave no one behind, og derfor skal ingen områder – og ingen mennesker – lades i stikken, heller ikke i forhold til adgang til kunst og kunstnerisk udfoldelse.

Særligt i krisetider kan kunsten ikke bare underholde og trøste os men også give energi og svar på nogle af de helt store spørgsmål. Så hvorfor bliver kunsten ofte kun nævnt som en eftertanke? Er kunsten kun for de privilegerede, eller er den en grundlæggende del af vores samfund? Hvordan sikrer vi lige adgang til kunst, og hvordan fremmes alle muligheder for kunstneriske oplevelser og kreative udfoldelser?

Med arrangementsrækken 'Kunstens verdensmål' ønsker DM & MA, Hansen & Ersbøll Agenda og Det Kgl. Bibliotek at gøre kunsten til emne for et 18. verdensmål. Her vil ledende personer fra kunst-og kulturverden formulere progressive delmål, et slags sæt dogmeregler, til at indfri det overordnede mål: at få kunsten ud så alle mennesker er sikret rettigheden til kunstneriske oplevelser og mulighed for kreative udfoldelser. Tilsammen bliver de formulerede delmål til det manglende og hypotetiske 18. verdensmål: kunstens verdensmål.

Mød kunsten og kulturens spydspidser den 7. juni i Den Sorte Diamant

Kasper Holten har siden 2018 været teaterchef på Det Kgl. Teater. Holten er tidligere operachef på Det Kgl. Teater og Royal Opera House i London og har i sin karriere som sceneinstruktør opsat mere end 80 operaer, skuespil og musicals i en lang række lande rundt omkring i verden.

Zenia Stampe er politolog og har siden 2011 været medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre. Stampe besidder en række ordførerskaber for sit parti og er bl.a. kulturordfører og medlem af Folketingets Kulturudvalg. I 2016 modtog hun Dialogforums Dialogpris og Altingets Ting-Prisen.

Lotte Hansen er administrerende direktør for konsulentbureauet Hansen & Ersbøll Agenda, som siden 2017 har arbejdet med virksomheders og organisationers engagement med FN's Verdensmål og den bæredygtige omstilling. Desuden er Hansen initiativtager til handletanken ILoveGlobalGoals, som arbejder for at øge kendskabet til verdensmålene og få danskere til at anvende disse som redskab til at handle bæredygtigt i deres hverdag.

DMMA_Logo_RED_RGB


DM & MA er samarbejdspartner og sponsor for Students Only!

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉