Kunstens verdensmål med Pernille Rosendahl, Michael Thouber m.fl.

Hvad er kunstens rolle? Hvad gør den ved mennesker? Og hvorfor mangler den sit eget verdensmål?

tirsdag 25. maj 2021 kl. 20:00 Dronningesalen
Pernille Rosendal, Michael Thouber, Lotte Hansen.
Pernille Rosendal, Michael Thouber, Lotte Hansen.

Oplev arrangementet som livestream
Arrangementet kan livestreames gratis via denne hjemmeside eller via Facebooksiden Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek. Livestreamen kan tilgås af alle.

Deltag i arrangementet live i Dronningesalen
Medlemmer af publikumsnetværket Students Only! eller DM & MA kan tilmelde sig arrangementet gratis, når vi åbner for tilmeldingen til det fysiske arrangement i Dronningesalen.
Skriv dig op til Students Only!s nyhedsbrev her og få besked, når tilmeldingen åbner.
DM & MAs medlemmer har fortrinsret til billetter.

Hvad er kunstens rolle? Hvad gør den ved mennesker? Og hvorfor mangler den sit eget verdensmål?

Mød direktør for Kunsthal Charlottenborg Michael Thouber, sanger Pernille Rosendahl m.fl., når de reflekterer over kunstens rolle i en diskussion ført an af Lotte Hansen den 25. maj i Den Sorte Diamant.

Det Kgl. Biblioteks Studens Only!-netværk præsenterer i samarbejde med Hansen & Ersbøll Agenda, DM & MA et nyt live-format, der sætter kunstens rolle på dagsordenen. Målet er at formulere et 18. verdensmål: kunstens.

Dette arrangement er det første af to – se også det andet arrangement i rækken 'Kunstens verdensmål med Kasper Holten, Zenia Stampe (R) m.fl.' den 7. juni.

Der er verdensmål for alt – men ikke kunsten

FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling dækker over stort set alt – lige fra ligestilling og kvalitetsuddannelse til adgang til rent vand – men ikke kunsten! Princippet bag verdensmålene er leave no one behind, og derfor skal ingen områder – og ingen mennesker – lades i stikken, heller ikke i forhold til adgang til kunst og kunstnerisk udfoldelse.

Særligt i krisetider kan kunsten ikke bare underholde og trøste os men også give energi og svar på nogle af de helt store spørgsmål. Så hvorfor bliver kunsten ofte kun nævnt som en eftertanke? Er kunsten kun for de privilegerede, eller er den en grundlæggende del af vores samfund? Hvordan sikrer vi lige adgang til kunst, og hvordan fremmes alle muligheder for kunstneriske oplevelser og kreative udfoldelser?

Med arrangementsrækken 'Kunstens verdensmål' ønsker DM & MA, Hansen & Ersbøll Agenda og Det Kgl. Bibliotek at gøre kunsten til emne for et 18. verdensmål. Her vil ledende personer fra kunst-og kulturverden formulere progressive delmål, et slags sæt dogmeregler, til at indfri det overordnede mål: at få kunsten ud så alle mennesker er sikret rettigheden til kunstneriske oplevelser og mulighed for kreative udfoldelser. Tilsammen bliver de formulerede delmål til det manglende og hypotetiske 18. verdensmål: kunstens verdensmål.

Mød kunsten og kulturens spydspidser den 25. maj i Den Sorte Diamant

Michael Thouber er direktør for Kunsthal Charlottenborg. Thouber har tidligere bl.a. arbejdet som kulturredaktør og radiovært i DR og som kanalchef for DR2. Derudover har han været strategisk rådgiver hos designbureauet e-Types.

Pernille Rosendahl er sanger og sangskriver. Ud over sine soloudgivelser som Dark Bird (2016) og The Hurt (2019) er Rosendahl bl.a. kendt som forsangeren for Swan Lee og rockbandet The Storm. I 2010-2012 medvirkede hun som dommer i X Factor.

Lotte Hansen er administrerende direktør for konsulentbureauet Hansen & Ersbøll Agenda, som siden 2017 har arbejdet med virksomheders og organisationers engagement med FN's Verdensmål og den bæredygtige omstilling. Desuden er Hansen initiativtager til handletanken ILoveGlobalGoals, som arbejder for at øge kendskabet til verdensmålene og få danskere til at anvende disse som redskab til at handle bæredygtigt i deres hverdag.

 

DMMA_Logo_RED_RGB


DM & MA er samarbejdspartner og sponsor for Students Only!✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉