DiamantEnsemblet & Cross Fire: Per Nørgård 80 år

tirsdag 27. marts 2012 kl. 08:00 Dronningesalen
Per Nørgård. Foto: Tine Harden / EWH
Per Nørgård. Foto: Tine Harden / EWH

DiamantEnsemblet
Slagtøjsduoen Cross Fire
Gert Mortensen og Qioa Jia Jia

Dansk musiklivs grand old man, det kan man uden på nogen måde at overdrive kalde komponisten Per Nørgård. Siden begyndelsen af 1950’erne har han beriget musikscenen med sin store originalitet, og hans opusliste er nu oppe på over 400 værker – fra små korsatser til amatørbrug til de stort anlagte operaer og symfonier. I 2012 kan han fejre sin 80 års fødselsdag, og dansk musikliv fejrer med!

Selvom Per Nørgård har mere end travlt med at gøre sin Symfoni nr. 8 færdig i disse måneder, har han sagt ja tak til at være med som kurator på DiamantEnsemblets koncert 27. marts. Vi glæder os til lidt senere på sæsonen at præsentere hele programmet for koncerten. Sikkert er det, at hans værk Bach to the Future kommer på.

Værket er oprindelig skrevet for 2 slagtøjsspillere og et forholdsvis stort ensemble, men til denne koncert er der lavet en særlig version for DiamantEnsemblets 10 musikere og så naturligvis to slagtøjssolister, denne aften det stærke dansk-kinesiske slagtøjssamarbejde Cross Fire. Bag duoen gemmer der sig to slagtøjsprofessorer fra hhv. København og Beijing, Gert Mortensen og Qioa Jia Jia.

Bach to the Future har tre satser, der hver bygger på et præludium fra Bachs Das wohltemperierte Klavier. I partituret skriver Nørgård: ”Jeg ønsker at stille mig op i den efterhånden lange kø af komponister, der har frembåret gaver til deres store forgænger – den uovertrufne giver.”

DiamantEnsemblets sponsorer: Siemens, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden og Oticon Fonden
Mediepartner: DR P2

Næste koncert med DiamantEnsemblet 22. maj 2012