Rundvisning i udstillingen 'Genforeningen'

Arrangement i Diamantklub-serien 'Guld Fra Arkiverne'

torsdag 14. januar 2021 kl. 17:00 Panorama-salen

'Det lyder som et eventyr': Tegning af Joakim Skovgaard med tekst af Henrik Pontoppidan

Gratis arrangement for DIAMANTklubben, men billet kræves.

Bestil på 9132 4888 eller afhent i Diamantinformationen. Husk medlemskort. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling. Bliver man forhindret meldes afbud enten på 9132 4888 eller på diamantklubben@kb.dk.

       Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Det er 100 år siden Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Befolkningen i Grænselandet havde stemt om, hvorvidt de følte sig som dansk- eller tysksindede. Men hvad vil det egentlig sige at være ”dansksindet” – og hvilken betydning havde kulturen, historien og sproget i den forbindelse? Det sætter Det Kgl. Bibliotek fokus på med en pop-up udstilling, der præsenterer eventyr, sagn, digte, postkort, plakater og rejsebeskrivelser fra bibliotekets samlinger.

Diamantklubben inviterer til et særarrangement af Guld fra arkiverne, hvor kuratorerne bag udstillingen, Lene Vinther Andersen, arkivar, Dansk Folkemindesamling og Sonny Ankjær Sahl, forskningsbibliotekar, Håndskriftsamlingen, fremviser og fortæller om et udpluk af de genstanden, der var en del af udstillingen. Desuden reflekterer de to eksperter over en håndfuld spændende fortællinger knyttet til Genforeningen som historisk begivenhed.