Pre-talk med Gregers Andersen

Optakt til arrangement på den Internationale Forfatterscene - eksklusivt for Diamantklub-medlemmer

tirsdag 17. marts 2020 kl. 18:00 Blixen-salen
Foto: Niklas Björling
Foto: Niklas Björling

Gratis arrangement for DIAMANTklubben, men billet kræves. 

Bestil på 9132 4888 eller afhent i Diamantinformationen. Husk medlemskort. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling. Bliver man forhindret meldes afbud enten på 9132 4888 eller på diamantklubben@kb.dk.

       Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Klimaforandringerne har gjort sit indtog i litteraturen, hvor nu også forfatterne tager stilling til det allestedsværende emne og præsenterer deres bud på løsninger. Deriblandt Newyorker-forfatteren Jonathan Safran Foer i sin nye bog Vi er vejret, som udkommer primo marts 2020.

Her tager han fat på et af de helt centrale spørgsmål i klimadebatten, som mange af os kæmper med: Hvad kan vi selv gøre, når det kommer til klimaforandringer? Kan vi indlede vores kamp mod klimaforandringerne ved hjælp af noget så simpelt som kniv og gaffel? Behøver vi at tage en kold tyrker fra al kød? Eller begynder det hele med, hvad vi spiser – og ikke spiser – til morgenmad?!

Kulturforsker Gregers Andersen vil, som optakt til aftenens samtale, tale om, hvad der sker i krydsfeltet mellem litteraturen og klimakritikken - for kan litteraturen være et redskab, der kan være med til at redde klimaet? Ifølge ham, er litteraturen med til at forme os og kan få os til at stille spørgsmål til de ting, vi gør i vores liv og i vores hverdag. Litteraturen kan med sin omfangsrige rækkevidde potentielt være et centralt talerør i miljø- og klimadebatten. Netop derfor mener han, at fiktionsforfatternes stillingstagen til klimaet er interessant.

Gregers Andersen er uddannet kulturforsker fra The Rachel Carson Center, Ludwig-Maximillians-Universität, München og Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Han har de sidste mange år arbejdet intensivt med miljøhumaniora og været en ivrig debattør for klimaproblematikken i landets største dagblade.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉