Hamsun, Bang og Pontoppidan

Del af serien Guld fra arkiverne - eksklusivt for Diamantklub-medlemmer

torsdag 20. februar 2020 kl. 17:00 Panorama-salen
Herman Bang
Herman Bang
 
 
 

Gratis arrangement for DIAMANTklubben, men billet kræves. 

Bestil på 9132 4888 eller afhent i Diamantinformationen. Husk medlemskort. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling. Bliver man forhindret meldes afbud enten på 9132 4888 eller på diamantklubben@kb.dk.

       Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Herman Bang og Henrik Pontoppidan er to af de helt centrale forfattere i gennembrudstiden, og de skrev begge fremragende bøger om menneskets søgen efter sammenhæng i tilværelsen både i storbyen og på landet. Fra samlingerne skal vi se originale breve, der lader deres liv og værk udfolde sig, samt manuskripter til kendte og elskede værker. Gymnasieklassikeren over dem alle – Ørneflugt - skrevet med Pontoppidans smukke håndskrift, kommer også frem i lyset.

Knut Hamsuns liv og forfatterskab er nært knyttet til Danmark og København, og et af Det Kgl. Biblioteks største skatte er manuskriptet til hovedværket Mysterier fra 1892. Vi skal også se et originalt manuskript til en lille novelle, der eksploderede mellem hænderne på Hamsun og blev en skandalesag af de store.

I de efterfølgende arrangementer i serien vil vi blandt andet høre om og se arkiver fra Inger Christensen, Dan Turèll m.m.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉