Pascal Mercier

tirsdag 24. juni 2008 kl. 19:00
Fotokredit: Isolde Ohlbaum

Dronningesalen

International Forfatterscene

Nu kommer Pascal Mercier til Den Sorte Diamant og fortæller om bogen, som handler om den midaldrende latinlærer Gregorius, der midt i en undervisningstime bryder op fra sit velordnede og trygge liv i Bern for i stedet at sætte sig i et tog til Lissabon.

Nattog til Lissabon er en detektivisk fortælling, om livets store og filosofiske spørgsmål i forhold til mennesket og dets frie vilje. Pascal Mercier får livets store spørgsmål flettet ind i en fortælling, der konfronterer os med de store spørgsmål og får filosofi og litteratur til at mødes. Hør samtidig skuespilleren Søren Spannings indlevende indføring i Merciers univers.

 

Pascal Mercier blev født som Peter Bieri i Bern i 1944 og har udgivet sine tre romaner Perlmanns Schweigen (1995), Die Klavierstimmer (1998) og Nattog til Lissabon (2004) under pseudonymet Pascal Mercier. Han er uddannet i filosofi og har været på forskningsophold ved Berkeley og Harvard. I dag underviser han ved Berlins Freie Universität.

 

Hør den schweiziske bestsellerforfatter i en samtale med Niels Brunse i Den Sorte Diamant. En samtale om Merciers eget syn på litteratur, og om hvad der pludselig får en filosofiprofessor til at skrive romaner.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Tiderne skifter.

Tak til:

 

 

 

 

Priser

Standard 

40 kr.
Studerende Gratis
Medlem Gratis

KØB BILLET ONLINE

Restaurant søren k. serverer et glas vin for publikum efter arrangementet

Arrangementet foregår på engelsk

Billetter online på BILLETnet  og i Diamantens reception

Diamantklubmedlemmer kan bestille billetter på 3313 3020