PODCAST: Klimaforskere i heltekapper

LIVE fra Det Kgl. Bibliotek

Hvordan hænger udenrigspolitik, klima og forsyninger verden over sammen? Og hvilken rolle spiller forskningen, når politikere forhandler om udledninger og miljøhensyn?

I denne podcast fortæller de to klimaforskere Olaf Corry og Veli-Pekka Tynkkynen om international politik i lyset af klimakrisen. Veli-Pekka Tynkkynen beskriver Ruslands statsidentitet som baseret på gas og olie, mens Olaf Corry fortæller om at presse på landenes ambitioner som klimaforsker.

Fælles for dem begge er, at de som forskere i stigende grad er i frontlinjen, når klimakrisen spidser til.

Podcasten er optaget til arrangementet Videnskabssalon: Klimaforskere i heltekapper på Det Kgl. Bibliotek d. 17. november. Charlotte Flindt Pedersen er moderator. Det Udenrigspolitiske Selskab er samarbejdspartnere for arrangementsrækken Videnskabssaloner.

Olaf Corry forsker i international politik og miljø: hvordan påvirkes klima- og miljøpolitik af internationale forhold, og omvendt? Især interesserer han sig for klima- og miljøteknologiers sikkerhedspolitiske dimensioner med fokus på såkaldt 'geoengineering' – kunstige indgreb i klimasystemet.
Veli-Pekka Tynkkynen er professor i russiske miljøstudier og leder en forskningsgruppe om det russiske miljø med fokus på energi og miljøpolitik, by- og regional planlægning, energisikkerhed samt politisk magt og kultur i Rusland.

 

Abonnér på podcasten LIVE fra Det Kgl. Bibliotek

Modtag automatisk highlights fra Det Kgl. Biblioteks kulturscener i Den Sorte Diamant - abonnér på LIVE fra Det Kgl. Bibliotek.

Find podcasten på iTunes
eller søg på "LIVE fra Det Kgl. Bibliotek" i din podcast-app