PODCAST: Kvindekongen erobrer igen - om Margrete 1.

LIVE fra Det Kgl. Bibliotek

Margrete I var den meste magtfulde kvinde i sin tid – en tid, hvor politiske positioner i øvrigt på ingen måde var kvinder forundt. Against all odds blev Margrete dronning af Danmark, Norge og Sverige, som hun formåede at samle under Kalmarunionen – fra slutningen af 1300 og frem til sin død i 1412.

Det Kgl. Biblioteks Lise Bach Hansen vil i denne podcast tale med forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen bag den prisvindende roman Margrete I, skuespiller Lotte Andersen, filminstruktør bag den kommende storfilm Margrete den Første Charlotte Sieling, samt historiker, dr.phil. Anders Bøgh, om Nordens største – og alligevel ofte oversete – kvindelige politiske figur: Margrete I.

De har hver især beskæftiget sig med Margrete I og vil i fællesskab sætte ord på denne visionære pioner: Hvordan tager hun sig ud i litteraturen? På film? Hvad fortæller de historiske kilder om hende? Og hvorfor mente Emma Gad allerede i 1910, at det var på tide at få rejst et monument af Margrete d. 1.?

Podcasten er optaget live i Dronningesalen i Den Sorte Diamant d. 1. juni.

Abonnér på podcasten LIVE fra Det Kgl. Bibliotek

Modtag automatisk highlights fra Det Kgl. Biblioteks kulturscener i Den Sorte Diamant - abonnér på LIVE fra Det Kgl. Bibliotek.

Find podcasten på iTunes 
eller søg på "LIVE fra Det Kgl. Bibliotek" i din podcast-app