PODCAST: Brain Waves - Psykedelika med Lone Frank, David Erritzøe og Thomas Boberg


Dette er første af tre afsnit i Det Kgl. Biblioteks serie Brain Waves! Lone Frank er vært, og sammen med repræsentanter fra naturvidenskabens og kunstens verden udforsker hun hjernens kendte dynamikker og ukendte afkroge set gennem den nyeste hjerneforskning.

Lone Frank har i denne første del inviteret hjerneforsker David Erritzøe og forfatter Thomas Boberg på scenen i Den Sorte Diamant i København for at tale om psykedeliske stoffer og deres påvirkning af menneskesindet.

Sammen taler de om, hvad der sker i hjernen, når psykedeliske stoffer opløser følelsen af et 'jeg', om David Erritzøes forskning i psykedelika som behandling af depression, og Thomas Boberg fortæller om, hvordan sproget kommer til kort i beskrivelsen af et psykedelisk trip.

Thomas Boberg læser undervejs uddrag af sin roman Americas.

Samtalen fandt sted den 9. maj 2016 i Den Sorte Diamant i København.

Læs artikel om David Erritzøe hos Vice "Mød den danske hjerneforsker, som vil kurere depression med psykedeliske svampe" eller se Lone Frank på Twitter.

Abonnér på podcasten LIVE fra Det Kgl. Bibliotek

Modtag automatisk highlights fra Det Kgl. Biblioteks kulturscener i Den Sorte Diamant - abonnér på LIVE fra Det Kgl. Bibliotek.

Find podcasten på iTunes 
eller søg på "LIVE fra Det Kgl. Bibliotek" i din podcast-app