Klas Östergren, Vigdis Hjorth og Merete Pryds Helle

Med tre nye, lovpriste romaner inspireret af Henrik Ibsens verdensberømte dramaer besøger tre nordiske bestseller-forfattere Den Sorte Diamant dette efterår

onsdag 27. november 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Merete Pryds Helle, Klas Östergren, Vigdis Hjorth og Henrik Ibsen
Merete Pryds Helle, Klas Östergren, Vigdis Hjorth og Henrik Ibsen

KØB BILLET

   
Standard 125 kr.
Diamantklub   75 kr.
Studerende   65 kr.

Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

De tre førende nordiske forfattere har skrevet tre romaner: Henrik, Hilde og Nora inspireret af tre af Henrik Ibsens store dramaer. Den svenske, norske og danske forfatter deler den nordiske litterære arv, som genopstår på scenen, når de vil spejle deres gendigtninger i Ibsens originale tekster.

Lige i nervebanerne
Henrik er skrevet af Vigdis Hjorth og er en moderne nyfortolkning af Ibsens drama Hedda Gabler, hvor hovedpersonen har skiftet køn og er blevet til Henrik Gabler.
I Jyllands-Posten lyder det bl.a. i en anmeldelse af Henriette Bacher Lind:
'Kvinde bliver mand, og pistol bliver kniv, når Vigdis Hjorth flytter Hedda Gabler til nutiden. Resultatet går lige i nervebanerne' 5 stjerner

Storslået analyse
Hilde er en romanfantasi af Klas Östergren over Ibsens birollekarakter Hilde Wangel, som optræder i dramaerne Fruen fra Havet og Bygmester Solness.
I Politiken har Thomas Bredsdorff anmeldt og skriver bl.a.:
'Klas Östergren leverer storslået psykoanalyse af en af Ibsens bipersoner, den stærke kvinde Hilde Wangel' 

Absolut læseværdig
Nora, skrevet af Merete Pryds Helle, er en udvidet fortælling om fru Nora Helmer fra Et Dukkehjem, der dækker hele hendes liv fra barndommen til ægteskabet med bankdirektør Torvald Helmer.
I dagbladet Information skriver Nanna Goul bl.a. om romanen:
'Nora er en fin og absolut læseværdig roman om en af den nordiske kulturs store litterære kvindeskikkelser.'

LeonardCohen_PhotoBarryMarsdenHenrik Ibsen (1828-1906)

De tre forfattere har alle nået det brede publikum og repræsenterer det bedste, nordiske litteratur har at byde på i disse år. Med udgangspunkt i deres egne værker vil de tre forfattere komme med deres svar på de spørgsmål, som Ibsen stillede tilbage i det 19. århundrede, og som vores samfund og kultur stadig forsøger at besvare; nemlig spørgsmål om individets selvforståelse, kønsrollernes betydning og eksistensens grundvilkår.

Udvalgte Ibsen-dramaer:
Peer Gynt (1867)
Et dukkehjem (1879)
Gengangere (1881)
En folkefiende (1882)
Vildanden (1884)
Hedda Gabler (1890)
Bygmester Solness (1892)
Når vi døde vågner (1899)

 

Barbara Læssøe Stephensen er denne aften moderator for samtalen mellem Klas Östergren, Vigdis Hjorth og Merete Pryds Helle. Barbara Læssøe Stephensen er retoriker, tv-tilrettelægger, forfatter til bogen Aktivistministeren: Samtaler med Uffe Elbæk samt skribent og foredragsholder. Derudover har Stephensen været tv-vært på DRK-programmet Åndernes huse i Norden, hvor hun interviewer flere kulturpersonligheder i nordiske kunstnerhjem om bl.a. den nordiske kulturarv, som også vil blive behandlet i samtalen på aftenen.

NOR - nordisk litteratursamarbejde
Arrangementet er skabt i forbindelse med NOR, som er et nyt samarbejde mellem tre skandinaviske lande på initiativ af det svenske forlag Natur & Kultur, norske Oktober og danske Rosinante. NOR er de tre forlags begyndelsesbogstaver.

NOR ønsker at fremhæve den gode litteratur på tværs af grænserne mellem de nordiske lande, hvis sprog og kultur har meget til fælles. I denne anledning har NOR inviteret tre bestsellerforfattere til at skrive romaner inspireret af Henrik Ibsens dramaer, som udforskes og spilles mere end nogensinde før på verdens teaterscener.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉