Europa på forsiden med Peter Wolodarski og Mette Østergaard

Chefredaktører fra de mest indflydelsesrige europæiske aviser taler om de vigtigste europæiske historier på forsiderne netop nu, Brexit, klima og flygtninge

mandag 11. november 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Mario Vargas LLosa er i Dronningesalen i samtale med forfatter Carsten Jensen. Foto: Ximena Garrigues og Sergio Moya

KØB BILLET

   
Standard 125 kr.
Diamantklub   75 kr.
Studerende   65 kr.

Dagbladet Informations abonnenter kan købe billetter til rabatpris igennem Informations Butik

Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

I en særudgave af International Forfatterscene inviterer Det Kgl. Bibliotek nuværende og tidligere chefredaktører fra de mest indflydelsesrige europæiske aviser til at tale om de vigtigste europæiske historier netop nu: Brexit, klima og flygtninge. Hvad ender på forsiden, og hvad finder aldrig vej til spalterne? Chefredaktører og journalister er i den grad med til at forme fortællingen om et Europa, der måske aldrig har stået stærkere i den folkelige bevidsthed – som afsløret af de høje stemmeprocenter ved forårets EU-valg.

Og det er netop chefredaktørerne, som i sidste ende står med ansvaret for, hvad deres avis vælger at viderebringe – og som må gå forrest i kampen for, at de klassiske medier ikke bliver fejet omkuld i tidens fake news-stormvejr.

I denne udgave af Europa på Forsiden har Det Kgl. Bibliotek i samarbejde med Dagbladet Information inviteret to chefredaktører, der begge har gjort lynkarriere med vidtrækkende ambitioner på egne vegne, men også på journalistikkens.

Som den yngste i avisens historie blev Peter Wolodarski som 34-årig udnævnt til chefredaktør for Dagens Nyheter - et af de største dagblade i Sverige med en toneangivende stemme i hele Norden.

Allerede i begyndelsen af sine 20’ere gjorde Wolodarski sig bemærket som lederskribent for avisen Expressen, ligesom han tidligt viste et stort internationalt udsyn og høje ambitioner som studerende på Harvard University. Siden har han målrettet arbejdet sig til toppen af svensk journalistik i stillinger som blandt andet tv-vært, redaktør og nu chefredaktør på Dagens Nyheter.

På scenen i Dronningesalen vil den svenske chefredaktør være i samtale med Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske. Hun har – ligesom Wolodarski – placeret sig i flere journalistiske lederstillinger i en ung alder. Som 28-årig blev hun politisk redaktør på Politiken, senere blev hun chefredaktør for TV 2 News, og i 2018 fik hun i en alder af 37 år stillingen som chefredaktør for Berlingske.

Samtalen vil foregå på en blanding af dansk og svensk.

Det Kgl. Bibliotek og dagbladet Information ønsker med samtalerækken Europa på forsiden at sætte fokus på Europa på grund af forårets valg til Europa-Parlamentet, hvor valgdeltagelsen satte rekord i Danmark, og fordi 2019 er 30-året for Berlinmurens fald – en skelsættende begivenhed, hvis betydning for nutidens Europa ikke bør underkendes.

Arrangementet live-streames gratis til folkebiblioteker og uddannelsesinstitutioner - information og tilmelding her.

Arrangeret i samarbejde med:

DUS Logo U_BaggrundLogo Goethe Institut

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉