Europa på forsiden med Rune Lykkeberg og Bo Lidegaard

Chefredaktører fra de mest indflydelsesrige europæiske aviser taler om de vigtigste europæiske historier på forsiderne netop nu, Brexit, klima og flygtninge

mandag 28. oktober 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Rune Lykkeberg (foto: Jakob Dall) og Bo Lidegaard (pressefoto)
Rune Lykkeberg (foto: Jakob Dall) og Bo Lidegaard (pressefoto)

ARRANGEMENTET ER UDSOLGT

   
Standard 125 kr.
Diamantklub   75 kr.
Studerende   65 kr.

Dagbladet Informations abonnenter kan købe billetter til rabatpris igennem Informations Butik

Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

I en særudgave af International Forfatterscene inviterer Det Kgl. Bibliotek nuværende og tidligere chefredaktører fra de mest indflydelsesrige europæiske aviser til at tale om de vigtigste europæiske historier netop nu: Brexit, klima og flygtninge. Hvad ender på forsiden, og hvad finder aldrig vej til spalterne? Chefredaktører og journalister er i den grad med til at forme fortællingen om et Europa, der måske aldrig har stået stærkere i den folkelige bevidsthed – som afsløret af de høje stemmeprocenter ved forårets EU-valg.

Og det er netop chefredaktørerne, som i sidste ende står med ansvaret for, hvad deres avis vælger at viderebringe – og som må gå forrest i kampen for, at de klassiske medier ikke bliver fejet omkuld i tidens fake news-stormvejr.

I denne udgave af Europa på Forsiden har Det Kgl. Bibliotek i samarbejde med Dagbladet Information inviteret to chefredaktører, der begge har været markante og toneangivende stemmer i den danske dagspresse og den offentlige debat. 

Rune Lykkeberg er uddannet i litteraturvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og har en lang journalistisk karriere bag sig. Siden 2016 har han fungeret som chefredaktør for Dagbladet Information.

I 2019 udgav han bogen Vesten mod Vesten, der analyserer vestens politiske, intellektuelle og kulturelle tilstand. Med eksempler fra kultur- og idéhistorien undersøger bogen, hvorfor vesten er ved at erodere sig selv indefra – på trods af at have overvundet alle sine rivaler og præsteret frihed, fred, lighed, velstand og fremskridt på et niveau, ingen havde regnet for muligt. Baseret på vestens fortællinger i film, litteratur og musik peger Lykkeberg på, hvordan disse fortællinger er symptomatiske for vestens langsomme forfald.

På scenen i Dronningesalen vil Lykkeberg være i samtale om bogen og mediernes fortælling om Europa med tidligere chefredaktør for Politiken, Bo Lidegaard, som er uddannet historiker og  fra 2011 til 2016 var ansvarshavende chefredaktør på Politiken. Lidegaard har desuden skrevet flere bøger om Danmarkshistorien og modtog blandt andet Søren Gyldendal-Prisen i 2002.

Samtalen vil foregå på dansk. 

Det Kgl. Bibliotek og dagbladet Information ønsker med samtalerækken Europa på forsiden at sætte fokus på Europa på grund af forårets valg til Europa-Parlamentet, hvor valgdeltagelsen satte rekord i Danmark, og fordi 2019 er 30-året for Berlinmurens fald – en skelsættende begivenhed, hvis betydning for nutidens Europa ikke bør underkendes.

Arrangeret i samarbejde med:

DUS Logo U_BaggrundLogo Goethe Institut

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉