Åsa Linderborg (SE) og Rune Lykkeberg (DK)

International Forfatterscene

mandag 10. december 2018 kl. 20:00 Dronningesalen
Oplev Åsa Linderborg i samtale med Rune Lykkeberg. Foto: Felipe Morales/Jakob Dall
Oplev Åsa Linderborg i samtale med Rune Lykkeberg. Foto: Felipe Morales/Jakob Dall

KØB BILLET

Standard 125 kr.
Diamantklub 75 kr.
Studerende 65 kr.
 
  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Har vi selv bedt om den stigende højrepopulisme? Det er påstanden i den markante svenske kulturredaktør på Aftonbladet Åsa Linderborgs nye bog Det populistiske manifest, som hun taler om med dagbladet Informations chefredaktør Rune Lykkeberg.

En samtale imellem to meget profilerede mediefolk. Ud over deres fremtrædende redaktørstillinger er de begge skarpe samfundskritikere og mødes på et interessant tidspunkt for begge lande: Sverige er netop kommet ud af en valgkamp, hvor højrepopulismen for alvor har fået tag i offentligheden – og Danmark står på tærsklen til en ny valgkamp.

Solstad omslagFem stjerner i anmeldelse af Mikael Jalving i Jyllands-Posten

I sin nye bog Det populistiske manifest påstår Åsa Linderborg, at den stigende højrepopulisme ikke er nogen gåde. Vi bad selv om den, da vi nægtede at se den stigende ulighed og utryghed i øjnene. Hvor er modsvaret? Er det antipopulisme? Åsa Linderborgs mener, at det er på tide at komme ud af handlingslammelsen og i stedet finde frem til visioner om et nyt samfund, vreden og magtkritikken. MeToo spiller også ind i den diskussion, og den vil Lykkeberg og Linderborg også diskutere!

Åsa Linderborg (f. 1968). Historiker, forfatter, redaktør og en markant skikkelse i den svenske offentlige debat. Født ind i en politisk arbejderfamilie. Som ung var hun politisk aktiv på venstrefløjen. Ph.D. i historie fra Uppsala Universitet 2001. Udgav i 2007 selvbiografien Mig ejer ingen, der blev en bestseller, og siden er blevet til både et teaterstykke og en film. Siden 2009 kulturredaktør på Aftonbladet, og i øvrigt fast klummeskribent for Dagbladet Information.

Rune Lykkeberg (f. 1974). Har studeret filosofi og litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Tidligere kulturredaktør ved Politiken og siden 2016 chefredaktør på Information.

OBS: Dette arrangement erstatter samtalen mellem Bruno Latour og Bo Lidegaard samme aften, der er blevet udskudt pga. sygdom. Billetter til Bruno Latour er gyldige til dette arrangement.
Ønsker du i stedet at refundere din Latour-billet: Har du købt online, refunderes billetten gennem Billetlugen. Har du købt i Den Sorte Diamants butik, skal du skrive navn og kontonummer til niej@kb.dk.
Vi håber snart at kunne melde en ny dato ud for Bruno Latour i foråret.