Nadia Nadim og Rikke Rønholt

Fodboldsamtaler (1:4) - Hvorfor er kvindefodbold IKKE kedeligt?

torsdag 11. oktober 2018 kl. 18:30 Blixen-salen
Nadia Nadim (Foto: Martin Bubandt) og Rikke Rønholt - En samtale om fodbold
Nadia Nadim (Foto: Martin Bubandt) og Rikke Rønholt - En samtale om fodbold

KØB BILLET

Standard 125 kr.
Diamantklub  75 kr.
Studerende  65 kr.
 
  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

To markante kvinder i fodboldverdenen mødes som en del af serien Fodboldsamtaler i Diamanten.

I den første samtale i serien vil Årets Dansker 2017 i Berlingskes læserafstemning, Nadia Nadim, og tidligere atletikstjerne Rikke Rønholt tage udgangspunkt i Nadims aktuelle selvbiografi, Min Historie, som beskriver en unik og dramatisk livsbane: Fra et asylcenter i Nordjylland til en plads som stjerneangriber på det danske landshold og professionel karriere i udlandet. Men fodboldstjernen vil også tale om sin kærlighed til sporten og om kvindefodboldens særlige kvaliteter og udfordringer i et traditionelt mandsdomineret univers.

Rikke Rønholt er medstifter af Global Goals World Cup, der er en fodboldturnering for kvinder, som skal skabe opmærksomhed om FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Gennemgående samtalepartner på scenen i alle fire Fodboldsamtaler er Klaus Rothsteinlitteraturkritiker og kommentator ved blandt andet Weekendavisen og redaktør og studievært på DR's litterære radiomagasin Skønlitteratur på P1. 

 Pernille Harder - kåret til Årets Kvindelige Spiller i 2018 af Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA. Foto: Ailura

International Forfatterscene: Fodboldsamtaler
Sommeren stod som bekendt i VM’s tegn, og i løbet af efteråret vil Det Kgl. Bibliotek præsentere en række specialudgaver af International Forfatterscene om fænomenet fodbold. Her vil vi blandt andet stille spørgsmål som: Hvad er det ved fænomenet fodbold, der løftet spillet fra en enkel og medrivende sportsgren til et spørgsmål om dramatiske og udødelige fortællinger om sejre og nederlag, skæbne og retfærdighed? Hvor og hvordan blev fodbold mere end bare spillet, der foregår på banen? Er det kunst, den tidligere argentinske stjernespiller Jorge Valdano taler om, når han om Michael Laudrup har sagt: ’When he was on the ball, he would light up the game’?

Se alle arrangementer i serien herunder: