Arundhati Roy (IN)

International Forfatterscene

torsdag 31. maj 2018 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Isak Hoffmeyer/Mayank Austen Soofi
Foto: Isak Hoffmeyer/Mayank Austen Soofi

KØB BILLET

Standard 125 kr.
Diamantklub 75 kr.
Studerende 65 kr.
 
  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Indiske Arundhati Roy slog for alvor sit navn fast i internationale litterære cirkler, da hun i 1997 udgav sin debutroman De Små Tings Gud. Bogen blev en verdensomspændende bestseller og vandt samme år den prestigefyldte Booker-prisen, som hvert år uddeles til den mest originale engelsksprogede roman.

Siden debutromanen har Arundhati Roy dog mest gjort sig bemærket som politisk aktivist, og hendes litterære værker har for det meste bestået af politiske skrifter i form af artikler og essays, mange af dem omhandlende Indiens problemer i den globale kapitalismes tidsalder. Derudover har hun været politisk aktiv på en lang række område inden for miljø og menneskerettigheder. Ofte med det resultat at hun har gjort sig upopulær hos den indiske regering.

Omslag-arundhati-roy 

I 2017 vendte Roy tilbage til den litterære scene med udgivelsen af sin anden roman, Ministeriet For Den Ypperste Lykke (på dansk i løbet af foråret), som favner hele Indiens nyere historie. Romanen handler om det moderne Indiens tilblivelse og de medfølgende menneskelige omkostninger. Den berører politisk betændte emner som kastesystem, nationalisme, fundamentalisme, krig og kønspolitik.

Når Arundhati Roy gæster Dronningesalen i Den Sorte Diamant d. 31. maj, vil hun blandt andet tale om sin politiske aktivisme og de udfordringer, vi står overfor som mennesker i det 21. århundrede.

Arundhati Roy vil på scenen i Dronningesalen være i samtale med den danske forfatter og debattør Carsten Jensen (f. 1952). Carsten Jensen har udgivet en række romaner, kritiske essays, artikler og rejsebøger. Med rejsebøgerne Jeg har set verden begynde (1996) og Jeg har hørt et stjerneskud (1997) fik Carsten Jensen sit store folkelige gennembrud. Med romaner som Vi, de druknede (2006) og Den første sten (2015) er han blevet en af Danmarks mest læste forfattere, og romanerne er desuden blevet solgt til en lang række lande.