HØR PODCAST: Simon Critchley og Svend Brinkmann

International Forfatterscene

onsdag 23. maj 2018 kl. 17:30 Dronningesalen
Den britiske professor i filosofi Simon Critchley mødes med Svend Brinkmann i Den Sorte Diamant. Foto: pressefoto/ Lisbeth Holten.
Den britiske professor i filosofi Simon Critchley mødes med Svend Brinkmann i Den Sorte Diamant. Foto: pressefoto/ Lisbeth Holten.

Hør samtalen som podcast:

Læs mere om podcasten "LIVE fra Det Kgl. Bibliotek" på kb.dk/podcast


Filosofi om humor, døden, David Bowie og fodbold

Den internationalt anerkendte professor i filosofi Simon Critchley har skrevet en lang række bøger, der omfavner mange emner. Han har blandt andet skrevet om Hamlet, humor, David Bowie, selvmord og fodbold. Han har også skrevet om døden, som han behandler i sit hovedværk, De døde filosoffers bog, der til april udkommer på dansk med efterord af Svend Brinkmann.

I bogen gennemgår Critchley filosofiens historie med udgangspunkt i, hvordan omtrent 200 berømte filosoffer døde. Der er nemlig et gennemgribende forhold mellem døden og filosofien ifølge Critchley, som yderligere mener, at filosofien bør hjælpe os med at leve med døden. For ved at erkende vores endelighed kan vi lære at finde lykke og mening i tilværelsen.

Med britisk humor viser Critchley os døden som både tragisk, morsom og absurd. Han kan opleves i Den Sorte Diamant, hvor han i samtale med Svend Brinkmann vil snakke om bogen. De vil nærmere tale om dødens relation til filosofien, livet, kunsten og mere.

Svend Brinkmann er professor i psykologi ved Aalborg Universitet og forfatter. I 2016 var han på et længere ophold på New School i New York, hvor han mødte Simon CritchleyHer snakkede de bl.a. om Critchleys bog Bowie, og om afslutningen på David Bowies liv:
"Hvis der nogensinde har været en ‘god’ død for en vigtig kulturpersonlighed, en værdig død, er det Bowies," skriver den engelske filosof bl.a. i bogen.

Simon Critchley (f. 1960) er professor i filosofi ved The New School for Social Research i New York. Han arbejder inden for en række af emner, filosofihistorie, politisk teori, religion, etik, æstetik, litteratur osv.