Ivan Krastev (BG)

International Forfatterscene: Europas stemmer

onsdag 7. februar 2018 kl. 20:00 Dronningesalen
Oplev Ivan Krastev i samtale, på engelsk, med Lykke Friis. Foto: pressefoto / Philipp Reiss
Oplev Ivan Krastev i samtale, på engelsk, med Lykke Friis. Foto: pressefoto / Philipp Reiss

KØB BILLET

 Standard  125 kr.
 Diamantklub    75 kr.
 Studerende    65 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
Nyhedsbrev: International Forfatterscene på video

Følg os:
Instagram

Ivan Krastev er formand for Centre for Liberal Strategies i Sofia og permanent tilknyttet institut for humaniora i Wien. Med en lang række bogudgivelser, hvori Krastev dissekerer og analyserer den politiske samtid, har han positioneret sig selv som en af Europas mest markante nulevende samfundsdebattører.

I sin seneste bog Efter Europa (december 2017) reflekterer Krastev over den Europæiske Unions fremtid. Med højreradikale nationalistiske partier på fremgang over hele kontinentet samt englændernes Brexit står EU over for tvivl og udfordringer som aldrig før. Krastev beskæftiger sig i bogen med den overordnede politiske, økonomiske og geopolitiske situation, der ville opstå, hvis unionen bryder sammen.

Omslag Krastev 

I en anmeldelse af bogen i Jyllands-Posten skrev Mikael Jalving:
'Ivan Krastevs essay rammer med en snigskyttes præcision krisen i Europa godt 25 år efter Murens Fald og har potentiale til at blive en klassiker... Krastev er en sjælden samfundsforsker, som både ved noget og risikerer noget og derfor råder over de nødvendige forudsætninger for at skrive en bog til tiden om tidens store spørgsmål: Hvad kommer efter Europa?' ★★★★★ 

Krastev interviewes på scenen af Europa-ekspert og formand for Det Udenrigspolitiske Selskab, prorektor for Københavns Universitet, Lykke Friis. Arrangementet er arrangeret i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab og Informations forlag.
SAMTALEN FOREGÅR PÅ ENGELSK 

Arrangementet er støttet af Europa-Nævnet
Europanævnet
 

International Forfatterscene: Europas stemmer

Dette arrangement er en del af International Forfatterscene: Europas stemmer, der sætter fokus på fortællinger, perspektiver og analyser fra et Europa i forandring. I forbindelse med Informations Forlags bogserie Europæiske Ideer vil Ordscenen i løbet af 2018 og 2019 præsentere nogle af de mest udfordrende og afgørende ideer fra kontinentets mest relevante nulevende tænkere. 

Aslı Erdoğan (TR) 31/1
Ivan Krastev (BG) i samtale med Lykke Friis 7/2
Olivier Roy (FR) 20/2