Herbjørg Wassmo (NO) i samtale med Kristina Stoltz

International Forfatterscene i Den Sorte Diamant

torsdag 7. december 2017 kl. 20:00 Dronningesalen
Herbjørg Wassmo og Kristina Stoltz. Foto: Rolf M. Aagaard og Morten Germund
Herbjørg Wassmo og Kristina Stoltz. Foto: Rolf M. Aagaard og Morten Germund
 
KØB BILLET
 Standard  kr. 125
 Diamantklub  kr. 75
 Student  kr. 65
 
  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
Nyhedsbrev: International Forfatterscene på video

LIVE fra Det Kgl. Bibliotek 
En ugentlig podcast med highlights fra kulturscenen i Den Sorte Diamant

Følg os:
Instagram


Norske Herbjørg Wassmo besøger International Forfatterscene i forbindelse med udgivelsen af Den som ser - efterfølgeren til den højt skattede Dina-trilogi: Dinas bog, Lykkens søn og Karnas arv.

Den som ser er en stor og episk beretning om Dina og hendes slægt. Romanen handler om skyld, genforening og tilgivelse - og er fortsættelsen på historien om Dina Grønelv og hendes efterkommere.

I en anmeldelse i Weekendavisen af Den som ser konkluderer Birte Weiss:
'Den nye bog er både sprogligt og kompositorisk på højde med den del af forfatterskabet, der i 1987 indbragte Herbjørg Wassmo Nordisk Råds Litteraturpris.' 

Den norske forfatter vil være i samtale med den danske forfatter Kristina Stoltz, som har udgivet 10 bøger, der spænder over romaner, digte, børnebøger og noveller. Hendes skrivestil er karakteriseret ved en realistisk, men til tider også poetisk stil, der på særlig vis fører læseren ind i hendes verden. Udover sit virke som forfatter er Kristina Stoltz bestyrelsesmedlem i Georg Brandes Selskabet og tidligere vicepræsident i dansk PEN.

 

Store temaer
Om forfatterskabet som helhed skriver cand. mag. Katrine Lehmann Sivertsen på forfatterweb.dk, at det har 'fokus på store temaer som skyldfølelse, tab, erotikkens frigørende potentiale, kærlighedens væsen, de destruktive sider af mennesket, tilfældighed, valg og ikke mindste det svigtede barn. I nogle af sine seneste romaner har Wassmo inddraget selvbiografisk materiale om sin egen slægt og sit eget liv.'

Mange priser
Herbjørg Wassmo har bl.a. modtaget Kritikerprisen, 1981. Bokhandlerprisen, 1983. Nordisk Råds Litteraturpris, 1987. Den norske boghandlerforenings pris for 1980'ernes bog, 1990. Gyldendals legat, 1991. Bogklubben 12 Bøgers pris, 1997. Amalie Skram-prisen, 1997. Brageprisens hæderspris, 2010.