Peter Sloterdijk (DE)

International Forfatterscene i Den Sorte Diamant

onsdag 15. november 2017 kl. 20:00 Dronningesalen
Peter Sloterdijk (DE), foto: J. Bauer
Peter Sloterdijk (DE), foto: J. Bauer

KØB BILLET

 Standard  125 kr.
 Diamantklub    75 kr.
 Studerende    65 kr.

 

 

 

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
Nyhedsbrev: International Forfatterscene på video

Følg os:

Instagram

Politik i en gudløs tid: Den tyske filosof og samfundskritiker Peter Sloterdijk i samtale med den tyske forfatter, publicist og kulturhistoriker Manfred Osten.

Sloterdijks omfangsrige udgivelse fra 1983, Kritik af den kyniske fornuft, blev noget så sjældent som en filosofisk bestseller.

Siden har den produktive og heftigt tænkende tyske filosof udgivet et væld af værker.

Her søger Sloterdijk på en stærkt personlig måde at forbinde nutidig samfundsanalyse med centralt filosofisk tankegods fra den græske kyniker Diogenes til nyere giganter som Hegel, Nietzsche, Wittgenstein og Heidegger.

Nach Gott

Udgangspunktet for samtalen mellem Sloterdijk og Osten er førstnævntes aktuelle udgivelse Nach Gott.
Ifølge en anmeldelse af bogen af Steen Nepper Larsen i Dagbladet Information ønsker Sloterdijk her at ’forsvare en sans for det mystiske’:

’Det menneskelige intellekt og menneskehedens samlede forskningsindsats kan ikke komme til at vide alt om alting. (...)Skåret ind til benet er det Sloterdijks opfattelse, at mystikerne giver os sjælen og håbet tilbage. Det religiøse resonansrum ligger åbent for den, der har mod på at lytte til både fortidens gnostikere og samtidens pragmatikere inden for troens brogede, mangfoldige og rige verden.’

Læs Jytte Kjærgaards baggrundsartikel om Peter Sloterdijk i Det Kgl. Biblioteks kulturmagasin diamanten.

Samtalen mellem Peter Sloterdijk og Manfred Osten foregår på tysk og opsummeres løbende på dansk af Steen Nepper Larsen, som er medlem af bestyrelsen for SOPHIA – tænketank for pædagogik og dannelse. Nepper Larsen har som anmelder desuden været tilknyttet Information, Dansk Pædagogisk Tidsskrift og Magasinet Filosofi og har anmeldt og skrevet om store dele af Sloterdijks forfatterskab.

Arrangeret i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark.


Logo Goethe Institut