Timothy Snyder (US) (UDSOLGT)

International Forfatterscene i Den Sorte Diamant

torsdag 10. november 2016 kl. 20:00 Blixen
Flemming Rose og Timothy Snyder.
Flemming Rose og Timothy Snyder.

Event på Facebook

KØB BILLET

Standard 110 kr.
Diamantklub 70 kr.
Studerende 60 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
Nyhedsbrev: International Forfatterscene på video

Følg os:
Instagram

Holocaust som advarsel: Yale-professor og historiker Timothy Snyder i en samtale om sit seneste værk Sort jord. Her præsenteres en ny fortolkning af Holocaust med aktuelle perspektiver.

Historiker Timothy Snyder er forfatter til en række prisbelønnede værker, heriblandt Bloodlands. Europa mellem Hitler og Stalin, der af flere aviser og magasiner blev kåret som årets bog i 2010. Bogen er blevet oversat til mere end 25 sprog.

Timothy Snyder vil i Den Sorte Diamant tale om sin seneste udgivelse, Sort jord, der lige som sine forgængere har modtaget store roser og udløst polemik verden over. The Economist skrev blandt andet om Sort jord: ”En imponerende ny fortolkning af Holocaust, som målrettet udfordrer læserne til at genoverveje det, de tror, de ved og mener (…) Sort jord vil være ubehagelig læsning for dem, der klynger sig til yndede, men mytiske elementer af Holocaust-historien.”

Snyder er kendt for at bruge sin store viden og indsigt til at se på kendte temaer med nye øjne. Det gør han også i Sort Jord, hvor Holocaust bruges som udgangspunkt for at tolke de farer, som verden står overfor i dag. Forfatteren skriver selv: ”Hitlers verdensanskuelse førte ikke af sig selv til Holocaust, men dens skjulte sammenhænge frembragte nye former for destruktiv politik samt ny viden om den menneskelige evne til at begå massemord. En kombination af ideologi og sammenfaldende omstændigheder nøjagtig som i 1941 vil ikke forekomme igen, men måske noget lignende. […] Holocaust er ikke kun historie, det er også en advarsel. ”

Timothy Snyder samtaler med journalist, forfatter, debattør og tidligere kulturredaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose, der har modtaget flere fornemme priser for sit journalistiske virke blandt andet Sappho-prisen (Trykkefrihedsselskabets journalistpris), Den Store Publicistpris (Publicistklubben) og Fritt Ords Honnørpris. De seneste 10 år har Flemming Rose desuden markeret sig internationalt i debatten om ytringsfrihed. 

 

Arrangeret i samarbejde med Gads Forlag og Admiral Hotel.