Jan-Werner Müller (DE)

International Forfatterscene i Den Sorte Diamant

torsdag 13. oktober 2016 kl. 20:00 Dronningesalen

KØB BILLET
Standard 110 kr.
Diamantklub 70 kr.
Studerende 60 kr.

 

 

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
Nyhedsbrev: International Forfatterscene på video

Følg os:

Instagram

#MullerDK

Populismens mange ansigter: Jan-Werner Müller og Rune Lykkeberg mødes til en samtale om den fremstormende politiske tendens.

Donald Trump i USA, Hugo Chávez i Venezuela, Marine Le Pen i Frankrig og Viktor Orbán i Ungarn har som politikere det til fælles, at de kaldes populister.

Der er store ligheder, men også forskelle imellem dem. Hvad er populisme? En af tidens største eksperter på området er den tyske idehistoriker Jan-Werner Müller, som netop har udgivet bogen Was ist Populismus?

Jan-Werner Müller, der i mange år har beskæftiget sig med populismens historiske forudsætninger, tager i sin ny bog udgangspunkt i den aktuelle globale udvikling og forsøger at skildre forholdet mellem populisme og demokrati.

I en anmeldelse i Politiken af den tyske udgave skrev Rune Lykkeberg bl.a.:

'Ideen med bogen er både at forklare et allestedsnærværende politisk fænomen og udvikle en effektiv kritik af det. Det er en kvalitet ved Müllers bog, at han samler populistiske tendenser over hele verden i sine undersøgelser. Hans bog er kortfattet, men baseret på omfattende undersøgelser. (...) Müllers bog er forbilledlig: Den viser, hvordan tænkende forskere kan samle studier, undersøgelser og refleksioner i en bog, som bliver til en direkte replik til vores aktuelle samtaler. Den hæver niveauet for samtalen og giver os argumenter imod vores egen dumhed og blindhed.'

Jan-Werner Müller er på scenen i Dronningesalen i samtale med chefredaktør på Information, Rune Lykkeberg. Samtalen foregår på engelsk. 

Læs præsentationen af Jan-Werner Müller i Det Kongelige Biblioteks kulturmagasin diamanten.       

Arrangeret i samarbejde med dagbladet Information, Informations Forlag og Goethe-Institut Dänemark.
Goethe-logo