Delphine de Vigan (FR) UDSOLGT

International Forfatterscene

mandag 19. september 2016 kl. 20:00 Dronningesalen
Delphine de Vigan er i samtale med Bjørn Bredal.
Delphine de Vigan er i samtale med Bjørn Bredal.

Event på Facebook

Arrangementet er udsolgt

Standard  110 kr.
Diamantklub  70 kr.
Studerende  60 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Nyhedsbrev: International Forfatterscene på video

Følg os:
Instagram

Sandhed, løgn og litteratur: Franske Delphine de Vigan slog igennem internationalt med den selvbiografiske roman Alt må vige for natten. Nu er hun i Dronningesalen i samtale med Bjørn Bredal.

Gennembrudsromanen solgte over 1 million eksemplarer i hendes hjemland, blev udgivet over hele verden og fandt også mange danske læsere. Efter succesen skulle de Vigan i gang med en ny roman - og den blev tilsyneladende også selvbiografisk og fik titlen Baseret på en sand historie. Her konfronteres de Vigan med de klassiske spørgsmål: Hvad skriver man efter en succes, og hvordan kommer man videre? Netop mens forfatteren kæmper med disse overvejelser, møder hun den karismatiske person L., der hurtigt bliver en vigtig del af hendes liv. Og L. har sine helt egne og faste forestillinger om, hvad forfatteren bør skrive nu.

Hermed bliver Baseret på en sand historie en medrivende litterær thriller, hvor de Vigan samtidig behændigt og dobbelttydigt forholder sig til den stående aktuelle debat om litterær sandhed, autofiktion og bekendelseslitteratur.

Ellen HillingsøSkuespiller Ellen Hillingsø oplæser udvalgte passager fra Delphine de Vigans bøger. 

I Kristeligt Dagblad skrev Iben Tanggaard i en anmeldelse:

"Baseret på en sand historie balancerer flot mellem det litterært interessante og det psykologisk underholdende, og den anbefales varmt. Og sandheden om Delphine - og om L? Læs og døm selv. Det er en besættende historie, som man har nervøs hjertebanken over helt til sidste punktum."

Delphine de Vigan er på scenen i Dronningesalen i samtale med forfatter, Politiken-skribent og højskoleforstander Bjørn Bredal.

Arrangementet foregår på fransk med opsummerende oversættelser til dansk.  

Læs mere: "Alt må vige for fortællingen"
Læs præsentationen af Delphine de Vigan i Det Kongelige Biblioteks kulturmagasin diamanten

Arrangeret i samarbejde med People's Press, Den Franske Ambassade, Institut Français du Danemark og Hotel Admiral.