Mai Jia (CN)

International Forfatterscene

mandag 14. marts 2016 kl. 20:00 Blixen-salen
Foto: Li Xiaoliang
Foto: Li Xiaoliang

Spion-spænding på kinesisk

 alt=Afkodet - Mai Jia

En af Kinas største og mest populære forfattere er på vej til International Forfatterscene med roman om kodebrydning og kontraspionage i ryggen

Mai Jia er, som New York Times skrev om ham, ”måske den kendteste forfatter, du aldrig har hørt om.” Han har skrevet en række romaner, der alle er blevet solgt i millionoplag i Kina. Nogle er blevet omskabt til tv-dramatik og film, og han har i øvrigt modtaget stort set alle større priser i Kina, inklusiv Mao Dun Award, der betragtes som landets mest prestigefyldte litterære pris.

Han er bl.a. oversat og udgivet i Tyskland, England, USA, Spanien, Italien og Sverige. På dansk kommer nu hans første roman, Afkodet. Ingen helt almindelig spionroman, der skaber et dystert portræt af et system og et menneske, fra den anden side af jordkloden, der mister alt i krypteringens dunkle verden. Det er med god grund, den britiske avis The Independent kaldte romanen ”Et mix af Kafka og Agatha Christie. (…) En helt igennem fascinerende læseoplevelse”, da romanen udkom i England.

 

I samtale med Christina Boutrup

 alt=Christina Boutrup

Christina Boutrup er erhvervsjournalist og tidligere Asien-korrespondent for Berlingske med base i Kina. I 2011 udgav hun den anmelderroste bog Kina Sweet & Sour, som i november 2014 blev efterfulgt af Den røde løber, der er højaktuel med sit fokus på Kinas voksende indflydelse i Europa. Tidligere har hun været vært på Kina-programmer på DR2 og siden 2013 vært og tilrettelægger på radioprogrammet Kina Snak på 24Syv, som hver uge gør lytterne klogere på Kinas økonomi, samfund og kultur.

Hun er desuden en flittigt benyttet ordstyrer og foredragsholder på danske og internationale konferencer, seminarer og workshops.

Samtalen foregår på engelsk, men med tolkning på kinesisk til forfatteren.

Læs mere på: 

http://www.radio24syv.dk/programmer/kina-snak/

www.christinaboutrup.dk            

Standard 110 kr.
Diamantklub 70 kr.
Studerende 60 kr.

KØB BILLET


  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Efter arrangementet serveres chokolade fra Summerbird

Tak til: