Christopher Clark (AU)

International Forfatterscene

mandag 29. februar 2016 kl. 19:00 Dronningesalen
Christopher Clark. Foto: University of Cambridge

Christopher Clark er australsk forsker og forfatter. Han er indehaver af den meget prestigiøse lærestol som Regius Professor of History ved Cambridge University. Clark vil i Dronningesalen forelæse over og debattere sin meget omdiskuterede bog The Sleepwalkers: How Europe Went to War in 1914 (2012).

The SleepwalkersI en anmeldelse af bogen i New York Times skrev Harold Evans i 2013:
”Brillansen ved Clarks vidtrækkende historie er, at vi bliver i stand til at opfatte, at fortiden virkelig var en optakt. Deltagerne var betingede til at blive ved med at bevæge sig langs en stejl skrænt, sikre på deres eget moralske kompas, men ubevidst drevet af et komplekst samspil af rodfæstede kulturer, patriotisme og paranoia, aflejringer af historie og fælleserindring, ambitioner og intriger. De var i Clarks terminologi ’søvngængere, vagtsomme, men uden at bemærke noget, hjemsøgte af drømme, men blinde for virkeligheden af den rædsel, de var ved at bringe ind i verden.’ I sin grundlæggende idé - jernhård lærdom og skarpsindig indsigt - er hans bog et mesterværk.”

Herhjemme skrev Per Nyholm i Jyllands-Posten:
"Clark, en af vore store historikere, skriver, så man føler sig anbragt ved regeringsbordene i Wien, Berlin, Skt. Petersborg, Paris og London. Hans budskab: Ikke blot Tyskland, men alle tidens aktører udløste med deres blanding af eksistensangst, provinsialisme og rabiat nationalisme 1. verdenskrig og dermed det 20. århundredes mange katastrofer." 

   

Niels Arne Sørensen
Christopher Clark er i Dronningesalen i samtale med professor Nils Arne Sørensen.

Nils Arne Sørensen er lic.phil. i historie og ansat ved Institut for Historie, Kultur og Samfundsbeskrivelse ved Syddansk Universitet, Odense. Som historiker beskæftiger Nils Arne Sørensen sig primært med amerikaniseringsprocesser i Danmark, fortidsforbrug, erindringshistorie og ikke mindst 1. verdenskrig og dens virkningshistorie i Europa. 

Arrangeret i samarbejde med Den Tyske Ambassade i Danmark.

Standard 110 kr.
Diamantklub 70 kr.
Studerende 60 kr.

KØB BILLET


  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Efter arrangementet serveres chokolade fra Summerbird

Tak til: